Původně k šarvátce mezi oběma muži došlo začátkem srpna v obci nedaleko Luhačovic. Sedmašedesátiletý senior zavolal na linku tísňového volání, že ho fyzicky napadl jeho sedmačtyřicetiletý syn. Pravda to byla ale jen částečně. Vzájemný konflikt přešel ve fyzické napadení a starší z mužů vzal do ruky nůž.

„Ve vzteku a pod vlivem alkoholu bodl svého syna do břicha. Se zraněním ho odvezla jeho přítelkyně do nemocnice. Tam se musel podrobit okamžité operaci,“ komentovala policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Dechová zkouška u seniora ukázala 1,32 promile alkoholu. Policisté ho zadrželi a odvezli do policejní cely, odkud ho další den propustili. Ke svému činu se přiznal. Kriminalisté staršího muže obvinili ze zvlášť závažného zločinu těžké ublížení na zdraví ve stadiu pokusu.

Obyvatelé Zlínska mají stále v živé paměti případ, který se stal přesně před rokem v Kašavě. I tam figuroval otec se synem. Čtyřleté dítě ve střídavé péči rodičů měl zrovna jednatřicetiletý otec s psychickými problémy. Místo aby syna matce vrátil, byl podezřelý z toho, že jej ubodal. Vzápětí spáchal sebevraždu.

Nechvalně proslulá rodinnou vraždou je i Bystřice pod Hostýnem. Roman Fojtášek tam v roce 2014 ubil svého bratra v silné opilosti sekerou. Jeho tělo zastlal do postele a nechal ho tam tři týdny ležet. Několik dnů po vraždě zemřela na infarkt jejich matka. I tu nechal Fojtášek v domě, kde dál přespával. Odpykává si šestnáctiletý trest za mřížemi. (hed)

Miroslav Maslák
Z Miroslava Masláka je žalobce, vzal si na na mušku soudce Radomíra Koudelu
Pátrání po nebezpečných pachatelích, kteří měli v pondělí přepadnout vůz pošty v Hornom Srnie na Slovensku
Poštovní lupiči z Horného Srnie, kteří se ukrývali i na Zlínsku jsou dopadeni