Tak zrovna v pondělí odpoledne si do zlínské krajské nemocnice vyrazila šestačtyřicetiletá žena. A samozřejmě ne zrovna střízlivá, o čemž svědčily i její předchozí pokusy před tímto zdravotnickým zařízením zaparkovat.

„Nejprve narazila do jiného vozu, poničila ho a odjela. Své auto pak odstavila o pár desítek metrů dál," popsala mluvčí zlínské krajské policie Jana Bartíková.

Pro policisty už nebyl problém ji dohledat. Žena byla přímo v nemocnici a hlídce nadýchala 1,8 promile.

„Protože nám řidička tvrdila, že dvě deci vína vypila až po nehodě, nařídili policisté dvojitý odběr krve, ze kterého se pozná doba požití alkoholu," vysvětlila mluvčí. Paní naštěstí při svém manévrování nikoho nezranila, za to oprava aut bude stát patnáct tisíc korun

O den dříve zase boural čtyřiačtyřicetiletý cyklista v Napajedlích. Ono by až skoro bylo divné, kdyby vůbec dojel a nic se mu nestalo. Se svými 2,8 promile totiž své kolo jen stěží zvládal. Muž nakonec skončil v nemocnici, protože si při pádu zranil obličej.

Ale ani uplynulý víkend nebyli někteří řidiči střízliví. Třeba dvacetiletý mladík se ani nedokázal udržet na silnici, až nakonec skončil ve stromu nedaleko Bělova na Otrokovicku. A na svou nezodpovědnost také doplatil svým zdravím.

„Utrpěl tržnou ránu na hlavě, zlomil si prst a od airbagu si popálil ruce. Lékaři ho hospitalizovali na traumatologickém oddělení ve Zlíně," informovala dále mluvčí. Policistům nadýchal 1,76 promile. A to nebyl zdaleka poslední případ. O víkendu se také zranil teprve čtrnáctiletý chlapec. Ten se totiž vyboural na svém kole. A důvod? Byl opilý. Hlídka mu totiž naměřila takřka 1,7 promile.

Poslední z pěti nehod se stala v pátek v noci. Na mol opilý dvaašedesátiletý muž nedokázal zaparkovat u jedné z ubytoven. Jeho jízda připomínala spíše šněrování.

„Couval napravo, pak nalevo a pak vyjel z cesty. Policisté zjistili, že muž už odřel svodidla, když se snažil na ubytovnu dostat po cestě ze Slušovic na Lípu. To ale ignoroval a putoval dál," podotkla Jana Bartíková. Muž byl tak opilý, že nebyl hlídce schopný ani dýchnout do přístroje. Když se mu to nakonec po velkém úsilí podařilo, měl 2,42 promile.

Pokud krevní rozbory prokáží, že všichni řidiči měli více než jednu promile v krvi, hrozí jim až roční vězení.