„V pátek 17. dubna tohoto roku okolo patnácté hodiny se na ulici Sokolská ve Zlíně stala nehoda, při které si devadesátiletá žena během vystupování z trolejbusu poměrně vážné poranila nohu. Bolestivý pád si vyžádá až tříměsíční léčbu," přiblížil mluvčí zlínské policie Petr Jaroš.

Žena upadla na zastávce MHD „Vysoká mez" při vystupování z trolejbusu č. 4 ve směru na Vršavu. Zlínští policisté šetří okolnosti nešťastné události a žádají případné svědky o spolupráci. „Jakékoliv informace přijmou policisté osobně na Obvodním oddělení Zlín (tř. T. Bati 44) nebo telefonicky na číslech 974 666 663 nebo 974 666 666," doplnil Jaroš.

Podle dopravní společnosti Zlín – Otrokovice (DSZO) podobné nehody a úrazy cestujících DSZO občas zaznamená (několik případů do roka) a dá se říct, že vycházejí z povahy provozu, který je spojen s pohybem vozidel i velkého množství osob a nutností reagovat na nejrůznější nepředvídané situace v dopravě.

„Nárok na odškodnění má cestující v případě, když se prokáže zavinění ze strany DSZO. V tomto konkrétním případě nechceme předjímat výsledky šetření policie, ale podle dosavadních poznatků z dispečerského dálkového sledování vozidel byl trolejbus v zastávce v době vystupování a úrazu cestující zcela v klidu," uvedl tiskový mluvčí DSZO Vojtěch Cekota.

Autor: Šárka Škubalová