Plánoval se zastřelit také, nebo jej zranila odražená kulka? A jaký byl motiv hostinského? Odpovědi na tyhle otázky se zřejmě dozvědí kriminalisté už brzy. Majitel restaurace by totiž mohl v dohledné době vypovídat. „Doposud nám jeho zdravotní stav neumožňoval, aby si převzal oznámení o zahájení stíhání,“ vysvětlil státní zástupce Roman Kafka.

Hostinský je totiž ve špitále od osudného dne, kdy se v Topolné střílelo. Neštěstí se stalo 22. července kolem třetí hodiny odpoledne. Majitel restaurace, který byl vášnivý myslivec, si vzal svou legálně drženou pistoli a tou zastřelil svou manželku. Přímo v pohostinství a v době, kdy v něm seděli hosté. „Žena zemřela na místě,“ uvedla před časem mluvčí zlínské krajské policie Jana Bartíková.

Oba své rodiče našel v kuchyni v tratolišti krve jejich teprve třináctiletý syn. Ten je nyní v péči příbuzných. Kriminalisté začali celý tragický případ rozplétat. Nebylo totiž jednoznačné, kdo v kterou chvíli držel v ruce pistoli. Pomoci to měly odhalit znalecké posudky z oboru lékařství.

„Z lékařských zpráv i z výpovědi několika svědků jsme mohli vyvrátit, že by zbraň držela zemřelá,“ přiblížil dále státní zástupce.

Otazník ale stále visí nad tím, zda se hostinský z Topolné pokusil o sebevraždu, nebo jej zranila například odražená střela.

„Podle dosavadního šetření se zranil zatím nezjištěným způsobem. Nicméně verze sebevraždy se jeví jako nepravděpodobná,“ nastínil dále státní zástupce Kafka.

Jak k vážnému zranění majitele pohostinství došlo a jaký byl vlastně motiv tak hrůzného činu, může kriminalistům osvětlit jedině vrah zemřelé ženy.

Dohady jsou prozatím takové, že mohl hostinský v Topolné vraždit ze žárlivosti. V poslední době měl muž údajně také problémy s alkoholem.

„Jeho zranění nám doposud neumožňovalo provést výslech. Ale předpokládáme, že v nejbližší době se o to již pokusíme,“ doplnil státní zástupce Roman Kafka.

Dodal, že rovněž není vyloučené, že stíhaný muž půjde rovnou do vazby.