Zvíře pak stáhl z kůže a zřejmě ho chtěl sníst. Za to mu teď v krajním případě hrozí až rok vězení. Vyjádření Josefa Jaši se Deníku sehnat nepodařilo. S médii totiž nekomonikuje, neotvírá a nezvedá telefon.

Informace o obvinění muže Aloise Klačánka potěšila.

„Je to dobře. Trváme totiž na tom, aby se to nějak vyřešilo. Ještě stále nás totiž tato událost hodně bolí. Doufáme, že to pro něj bude dostatečné potrestání,“ reagoval třiasedmdesátiletý senior.

Podle starosty Jiřího Jangota se o případu stále ve vsi mluví.

„Už se to pomalu zklidňuje. Teď spíš každý čeká, jak to celé dopadne,“ sdělil starosta. S rozhodnutím policie je prý spokojen. „Každý čin, který překročí zákon, by měl být potrestaný,“ konstatoval Jangot.

I místní obyvatelé už se o své psy prý nebojí. „Není důvod. Nemyslím si, že po tom, co udělal, by se opět něčeho takového dopustil,“ mínil Jiří Hotař.

Svého šestiletého křížence Filipa postrádal jeho majitel v sobotu 29. března. Později se dozvěděl, že se pes nezaběhl, ale odvedl ho jeho známý, bývalý řezník. U toho také zvíře našel, ale zabitého a staženého z kůže.

„Bývalý řezník tvrdil, že cizí pes škubal a trhal jeho slepice, skákal jemu samotnému po krku, cenil zuby a vrčel. Uvedl, že ze strachu o své zdraví vzal železnou tyč a jednou ranou zvíře přetáhl přes hlavu a usmrtil,“ sdělila mluvčí zlínské policie Jana Bartíková.

Z podrobného vyšetřování ale vyplynulo, že sousedova psa muž nezabil jednou ranou, ale několika údery dřevěným toporem.

„Tím muž zvířeti způsobil mnohočetnou frakturu lebky s následným poškozením mozku a krvácením do mozku. Navíc k usmrcení nedošlo první ranou, protože podle svědků pes ještě asi patnáct sekund úpěnlivě řval. Při ohledání místa činu se nenašla žádná mrtvá slepice, rozházené peří ani krev. Nic tedy nenasvědčovalo zápasu psa s drůběží,“ podotkla mluvčí.