Na osazenstvo ve vozu mířil dokonce pistolí. Když si všiml, že žena vytahuje telefon, odbočil. Podobný případ policisté na Zlínsku nepamatují. Řidiči hrozí až tři roky za mřížemi.

„Agresivní řidič v Chevroletu začal na rodinu troubit u náměstí Míru, když se snažil vjet do stejného jízdního pruhu, v němž zrovna jeli. Devětadvacetiletý muž zrychlil a chtěl agresivnímu staršímu řidiči ujet. Ten se však držel stále vedle nich a začal z boku opakovaně najíždět na jejich vozidlo, což vyděsilo zejména dvě malé děti, které seděly na zadních sedadlech," popsala zlínská policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Muž, který vezl svou rodinu, uhýbal bezohlednému řidiči co nejvíce vpravo, až k obrubníku. Po několika minutách však vytáhl agresivní řidič pistoli, kterou začal mířit na osazenstvo auta, při tom levou rukou řídil.

„V tu chvíli požádala šestadvacetiletá žena v ohroženém autě svého přítele, aby zastavil, protože má strach ona i děti a zapsala si registrační značku auta, jehož řidič je neustále bezdůvodně omezoval," doplnila policejní mluvčí.

Zběsilá jízda trvající několik kilometrů skončila u sídliště Podhoří. Jakmile si agresor všiml, že žena bere do ruky telefon, zrychlil a odbočil z hlavní komunikace. Žena s mužem zastavili na Obvodním oddělení v Otrokovicích, kde celou událost oznámili.

Policisté prověřují registrační značku, kterou si zapsala žena od rodiny. Prozatím neznámého muže prověřují pro přečin nebezpečné vyhrožování, za který mu hrozí až tříletý pobyt za mřížemi.