Na případ policisty upozornil ve čtvrtek večer kamarád týrané ženy.

„Jeho kamarádka se mu svěřila s tím, že ji její bývalý partner neustále obtěžuje, někdy bije, často uráží a vyhrožuje. Protože mu v ten den nebrala telefon, měl strach, že jí útočník ublížil a obrátil se na policii," uvedla mluvčí zlínské policie Monika Kozumplíková.

Policisté se po jeho sdělení vydali hledat agresivního muže i ženu, kterou napadal. Věděli, že mladý agresor bydlí ve stanu u lesa blízko centra města.

„Našli jsme ho u nákupního střediska a umístili do policejní cely. Poté jsme vyslechli jeho bývalou partnerku a během dalšího dne i všechny, kteří jim mohli pomoci s objasněním případu," popsala mluvčí.

Během čtyřiadvaceti hodin tak měli policisté jasno a sdělili mladému muži obvinění ze dvou trestných činů.

„Svou přítelkyni, která se od něj odstěhovala již v roce 2013 po půlročním soužití, denně obtěžoval telefonáty, nutil ji, aby za ním denně i se synem chodila do jeho stanu, sám ji každý den navštěvoval v baru, kde pracuje, tam ji vulgárně urážel před cizími lidmi, a kladl jí za vinu, že je z něj bezdomovec bez příjmů," objasnila Kozumplíková.

Občas bývalou přítelkyni také zmlátil, nejednou v přítomnosti jejich malého syna. V poslední době vyhrožoval smrtí jí, jejím rodičům i synovi, pokud nebude dělat vše podle jeho pokynů.

„Mladá žena mu vždy a ve všem vyhověla ze strachu, že svoje výhrůžky vyplní. Žila v neustálém napětí a obavách," dodala policejní mluvčí.

V případě odsouzení by mohl muž strávit až jeden rok za mřížemi.

„Prozatím nemá v rejstříku trestů žádný záznam, několikrát ho však řešili pracovníci přestupkového odboru Zlínského magistrátu kvůli jeho agresivitě vůči téže ženě. Policisté navrhli státní zástupkyni, aby v rámci předběžného opatření stanovila muži zákaz styku s ohroženou ženou," doplnila Monika Kozumplíková.