„Na místo proto ihned vyjela místní policejní hlídka. Pokyny hlídky však řidič nerespektoval a své vozidlo nezastavil. Podařilo se mu vyjet z kruhového objezdu a pokračovat dál v jízdě po ulici Solné, Zatloukalova až do místa, kde je zákaz vjezdu. Opět policisté vyzvali řidiče k zastavení vozidla, což už učinil, ale snažil se ve vozidle zamknout," uvedla policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Policisté však opět zasáhli, otevřeli dveře vozu a znovu s ním komunikovali. Muž však s policisty hovořit nechtěl a začal se se svým vozidlem znovu rozjíždět. Jeden z policistů stihl ve voze zatáhnout ruční brzdu a poté se jim podařilo muže z auta vytáhnout ven.

Řidič tak byl zadržen a s pouty na rukou převezen na místní policejní oddělení k provedení dalších úkonů. Taktéž zde policisté provedli dvě dechové zkoušky. Jedna s výslednou hodnotou 2,73 promile a druhá 2,81 promile alkoholu v dechu. Po lékařském vyšetření tak muž skončil v policejní cele, kde strávil celou noc k vystřízlivění.

Svým jednáním se dopustil trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu nyní hrozí až roční pobyt ve vězení.