Státní zástupce muže vinil z maření úkolu úřední osoby z nedbalosti a porušení povinnosti dozorčí nebo jiné služby. Holub vinu odmítá. Hrozily mu až dva roky vězení.

Devětačtyřicetiletá žena volala na policii 19. března 2011 v 19:09. Podle obžaloby v telefonátu Holubovi řekla, že ji v bytě ve Vsetíně ohrožuje nožem její přítel. Holub však hovor jako urgentní nevyhodnotil, zapsal jej do systému a až v 19:43 předal kolegovi, jenž měl na starost Vsetínsko.

Na místo vyrazila hlídka, ženu však nalezla už mrtvou. Partner, který byl v lednu za těžké ublížení na zdraví s následkem smrti odsouzen na deset let, ji bodl kuchyňským nožem do stehna a ona vykrvácela.

Holub uvedl, že před ženiným telefonátem řešil urgentní záležitost v podobě podezření na otravu vodárny antraxem na Kroměřížsku. Hájil se také tvrzením, že žena nevolala o pomoc, ale chtěla zavolat sanitku pro svého přítele, který měl údajně záchvat. Navíc prý byla opilá a oznámení nesrozumitelné. V bytě byl údajně klid, nebyl slyšet hluk ani rány.

Holub pracuje u policie 21 let, polovinu z toho na tísňové lince