Hlídky se ihned vydaly na místo a tam se od lidí dozvěděly, že malá dívenka trávila většinu času ve stánku s občerstvením s někým, komu říkala „stlejda Vašek". „Festivaloví hosté je tam viděli už ráno, ale večer byl už poněkud opilý a o dítě se příliš nezajímal.

Bavil se s ostatními a pak odešel. Lidé si mysleli, že si jen potřeboval odskočit. Jenomže když se po více než hodině nevracel, obrátili se lidé na nás," vysvětlila mluvčí zlínské krajské policie Jana Macalíková.

Malá dívenka byla po celém dnu, který mezi rockery strávila, ušmudlaná a zpocená. Nejhorší na tom je fakt, že ani matka a ani muž, s kterým byla u stánku, se po dívence nesháněli. Naštěstí se o ni strachoval její otec.

„Těsně před oznámením lidí z Vizovic nám totiž ohlásil muž z Kroměřížska, že postrádá svou tříletou dceru, kterou její matka měla dovézt domů v sedm hodin večer, ale doposud čekal marně. Policisté si ihned ověřili, že děvčátko nalezené na festivalu, patří k tomuto oznamovateli," konstatovala mluvčí.

Než si pro ni tatínek přijel, zpestřila holčička službu vizovickým policistům.

„Kromě pití a pamlsků dostala policejní tričko a celá šťastná v něm pobíhala a tancovala. Nebála se, neplakala, naopak se smála a povídala, dokud po celém dnu neusnula únavou v náručí svého otce," poznamenala ještě Jana Macalíková.

A matka? Dvaačtyřicetiletá žena si až o tři tvrtě na tři ráno uvědomila, že dcerku postrádá.

Přestože měl případ šťastný konec, pro matku malé dívky to bude mít ještě hodně velkou a nepříjemnou dohru. Policie totiž celou záležitost oznámila příslušnému odboru sociálně právní ochrany dětí a mládeže.