„Bylo to hrozné, moc jsme báli, vždyť tady stála i maminka s malou holčičkou,“ popsala dramatickou událost očitá svědkyně. Uvedla, že na hrůznou chvíli nikdy nezapomene, prý z obavy však nechtěla zveřejnit své jméno.

„Byli tam dva mladí kluci, kterým vyhrožoval, že je tou mačetou zabije. Naštěstí jela kolem hlídka policie, snažili jsme se mávat a připoutat jejich pozornost,“ vyprávěla dále žena z Napajedel.

„Muž v ruce držel mačetu a křičel na přítomné zákazníky čerpací stanice, že je zabije, protože ho rozčílili. V tu chvíli projížděli kolem policisté. Hned se vrátili, když uviděli polonahého muže s mačetou v ruce,“ uvedla policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Muž ale mezitím zmizel v nedalekém rodinném domě. Policisté na něj zazvonili, napůl svlečený muž jim otevřel a se svým spolubydlícím jim vysvětlili, co se stalo,“ popsala událost mluvčí.

Záchrana psa pomocí klobásky
Zlínští krajští hasiči mají novou "tajnou zbraň". Pomohla jim při záchraně psa

„Šestapadesátiletý přítel agresivního muže přišel krátce před incidentem na čerpací stanici, koupil si pivo a sedl si s ním ven. Protože byl značně podnapilý, upozornili ho ostatní zákazníci, aby odsud odešel. Muž tak učinil a doma se svěřil svému spolubydlícímu, jakého příkoří se vůči němu zákazníci benzinky dopustili,“ líčila dále událost Monika Kozumplíková.

„Čtyřicetiletého muže to prý rozčílilo a šel si to s těmi, kteří jeho přítele vyzvali k odchodu, vyřídit,“ popsala.

Muž tvrdil, že nechtěl nikomu ublížit, jen zákazníky benzinky postrašit. To však jako vysvětlení policii nestačilo.

Muž skončil v policejní cele a podle mluvčí zlínské policie Moniky Kozumplíkové mu má být sděleno ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání trestných činů z výtržnictví a nebezpečného vyhrožování. Za to mu hrozí až tříletý pobyt ve vězení.

„Je to normální chlap, nebývaly s ním nikdy potíže. Koupil si tady domek, spravuje ho, právě s tím kamarádem, kterého vyhodili z té benzinky. Sice někdy hodně pije, ale potíže nedělal. Je svobodný, bez přítelkyně, nemá ani děti. Prý byl zavřený, ale snaží se,“ zastala se výtržníka jeho známá, která si také nepřála uvést své jméno.

„Ani se tomu nedivím, právě jsem se vrátil z dovolené a teď slyším tohle. Myslím, že to tady není naposledy,“ komentoval událost Pavel Novák z Napajedel.

Mačetu našli policisté v domě agresora. Dechová zkouška u něj ukázala 2,7 promile alkoholu, u jeho přítele potom 3,4 promile alkoholu.

Odchytové klece na divočáky na myslivecké střelnici ve Zlíně.
Když se prase otočí, klec se uzavře. Hejtman nevylučuje ani trávení divočáků