Na diskutovaný případ jako první upozornil před nedávnem Zlínský deník. GIBS se jím zabývala tři měsíce.

„Naším šetřením se neprokázalo, že by se jednalo o policistu, proto jsme případ předali na obvodní oddělení do Zlína, které se jím bude nadále zabývat," sdělila aktuálně mluvčí GIBS Radka Sandorová.

Odhalení pachatele měla podle ní pomoci rekognice, což je metoda, při níž je oběti ukázáno několik možných pachatelů, kteří odpovídají jeho popisu.

„Při ní však jednoznačně vyšlo najevo, že policista byl nařčen neprávem," uvedla dále mluvčí zlínské krajské policie Jana Bartíková.

Teď je tedy úkolem zlínských kriminalistů vypátrat, kdo za tímto útokem stál. Po-dle policejní mluvčí Bartíkové to nebude nijak jednoduché. „Najít skutečného pachatele bude těžké, protože jsme se o napadení dozvěděli se zpožděním. Kolegové z obvodu to nicméně nevzdávají," poznamenala Bartíková.

Napadení muže v hotelu není jediným případem, o němž se ve Zlíně hovoří v souvislosti se státní policií. GIBS nadále prověřuje další dvě záležitosti. Napadení jednadvacetiletého mladíka poté, co v opilosti boural v Bohuslavicích u Zlína, v rukou inspekce nadále zůstává také případ údajně napadeného českého režiséra Tomáše Bintera. I na zbývající případy upozornil jako první Deník.

Na režiséra Tomáše Bintera měli být členové policejní hlídky agresivní z noci ze 27. na 28. ledna poté, co se dostal do slovního konfliktu se servírkou jednoho baru v Dlouhé ulici ve Zlíně. Bar totiž odmítal se svým kolegou opustit, a tak na ně žena přivolala policisty. Oba muže odvezli nejprve do nemocnice k lékařské prohlídce a pak údajně na služebnu, kde jej měli bít. Oba pánové incident ihned oznámili.

„Prozatím je případ stále v šetření," dodala dále Radka Sandorová.

Nehoda v Bohuslavicích u Zlína se potom stala vloni v říjnu. Předcházelo jí pronásledování jednadvacetiletého řidiče, který policistům ujížděl. Byl opilý. Nakonec narazil do mostku. Když jej hlídka dohonila, údajně jej někdo z ní povalil na zem a napadl. K dalšímu násilí prý mělo dojít i v policejní cele, kam následně mladíka odvezli.

Tento případ nejprve šetřil odbor vnitřní kontroly zlínské krajské policie. Tam ale nakonec nezůstal. „V polovině března byl spis předaný k nám a nyní případ dále prověřujeme," sdělila mluvčí GIBS Radka Sandorová.

Závěr šetření tohoto případů tak může trvat opět dva až tři měsíce.