Podle žalobce Miroslava Masláka mu známý zlínský soudce totiž měl způsobit psychickou újmu a deprese a to urážkami na jeho osobu.

„Urážka měla spočívat v označení žalobce za agresivního debila a duševně poškozeného psychopata, který by se měl léčit, přičemž tyto výroky žalovaný měl uvést před družkou žalobce a jeho známými v rámci plnění služebních povinností žalovaného,“ uvedla za brněnský krajský soud tisková mluvčí Eva Sigmundová.

Za to chce „korunovaný boss slovenského podsvětí“ Miroslav Maslák po Radomíru Koudelovi podle mluvčí omluvu a 30 tisíc odškodnění. 

Maslák a jeho vyděračská skupina byli v roce 2013 souzeni za to, že v období od jara do listopadu 2012 vymáhali nevybíravým způsobem oprávněné i vymyšlené pohledávky od podnikatelů. Těm pak vyhrožovali, zapalovali jim auta, stříleli na jejich domy i vozidla.

Takto měli poškodit na 25 lidí a firem, většinou zlínských podnikatelů. Svým jednáním způsobili škodu nejméně 1,25 milionu korun. Všichni si u soudu za to včetně Masláka vyslechli mnohaleté nepodmíněné tresty.

Miroslav Maslák pobývá v současné době ve věznici Leopoldov, kdy slovenská justice vede proti němu další trestní řízení.

Co se týká jeho kauzy u nás, každé hlavní líčení s ním u krajského soudu ve Zlíně bylo provázeno doslova policejními manévry. Nad budovou soudu přelétal vrtulník, Maslák byl přivážen v doprovodu po zuby ozbrojených policistů, kteří zůstávali po dobu líčení v soudní síni i před ní.

Pro soudce Radomíra Koudelu, to byl podle jeho slov jeden z jeho nejnáročnějších případů.

„Něco podobného jsem nezažil,“ uvedl v té době. „Byla to pro mne velice zajímavá i když náročná zkušenost, která mne však posunula dál," zmínil soudce Koudela.

Podrobnosti přineseme zítra.

Miroslav Maslák
Poslední tečka: Maslákovu stížnost Evropský soud zamítl

Další články k tématu: Kauza Maslák