„Nabízel jim čokoládu, a když ho prosily, ať je nechá být, řekl, že se pro ně vrátí zítra,“ varovala všechny rodiče malých dětí Terezie Sattlerová Jurajdová ze Zlína na facebooku s tím, že policie se už případem zabývá.

„Obvodním oddělení policie ve Zlíně přijalo toto oznámení. Zlínští policisté prověřili tvrzení dětí a propátrali celou lokalitu,“ uvedla za zlínskou policii mluvčí Monika Kozumplíková.

Čtěte také: Gang se měl zaměřovat na oktávky, hrozí jim osm let

Rodiče by dle doporučení policejní mluvčí měli své děti již od útlého věku poučit o obezřetnosti a opatrnosti při setkávání s cizími lidmi.
Podle ženy, která se s událostí svěřila na facebooku, po události muž měl utéct směrem ke Kocandě.

„Dejte pozor na své děti, byl vysoký asi 174 centimerů, střední postavy, měl zelené oči. Jeho bunda měla khaki barvu a měl na sobě maskáčové kalhoty,“ doplnila maminka holčičky Terezie Sattlerová Jurajdová.

Čtěte také: Kraj odvolal vedení Baťovy nemocnice. Má nového ředitele

Preventivní rady zlínské policie pro děti:

- do školy choď vždy bezpečnou cestou, i když je delší,
- vyhýbej se opuštěným a nebezpečným místům,
- nechoď s cizími nebo podezřelými osobami, nesedej do jejich auta,
- do výtahu nevstupuj s osobou, která ti je čímkoli podezřelá,
- nedávej se do řeči s cizími lidmi, nic od nich neber,
- když se setkáš s agresivní osobou, snaž se: dostat se co nejrychleji pryč, pokud se nevyhneš kontaktu, udržuj si bezpečnou vzdálenost, pokud možno se jí nedotýkej a neprovokuj ji, v případě nouze použij některý z individuálních obranných prostředků (sprej, alarm apod.).