Venkovní teplota přitom přesahovala třicetistupňovou hranici. Muž nedbal opakovaných obecných upozornění, aby řidiči neponechávali v zaparkovaných vozidlech děti, živá zvířata a hořlavé předměty.

Osud psa uvězněného v rozpáleném vozidle naštěstí nebyl lhostejný kolemjdoucímu, který se nejen snažil zastínit okna vozidla, ale také přivolal hlídku zlínských strážníků. Na místo tak ihned vyrazila hlídka Útvaru kynologické služby.

„O deset minut později strážníci na místě zastihli muže, který se coby řidič jiného vozidla snažil vlastní stínící fólií alespoň trochu zabránit intenzivním slunečním paprskům, aby přes okno dopadaly přímo na nebohého psa. Vozidlo mělo uzavřena všechna okénka a uvnitř se nenacházela ani miska s vodou,“ popsal událost zástupce ředitele MP Zlín Pavel Janík.

Podle něj strážníci začali ihned provádět úkony ke zkontaktování majitele vozidla. To se jim nakonec povedlo a přibližně po půlhodině na místo dorazil 56letý majitel vozu i psa.

„Hlídce MP Zlín poté sdělil, že si potřeboval vyřídit svoje záležitosti na úřadech a na přímém slunci zaparkoval proto, že nenašel jiné vhodné místo. Podezřením z přestupku podle zákona na ochranu zvířat proti týrání se nyní bude zabývat správní orgán,“ doplnil vývoj případu nezodpovědného majitele psa Pavel Janík.

I psi se rádi vozí autem.
Nenechávejte děti ani zvířata v autě. Přijde vlna veder