Okolo třetí hodiny ranní se na linku 158 obrátil svědek, který zahlédl poblíž zaparkovaných vozidel podezřelé postavy. Během několika málo minut už na uvedenou adresu mířila i policejní hlídka.

Stačila chvilka hledání a dvojici mladíků, která odpovídala popisu, zahlédla. Že nemají pánové čisté svědomí bylo jasné ve chvíli, kdy se snažili před policisty zmizet. Hlídka však byla mnohem rychlejší.

„Oba se sice policistům snažili namluvit, že nic neprovedli, natož že by měli snad vykrádat auta. Poukazovali na to, že u sebe nemají ani žádné věci," uvedl mluvčí zlínské policie Petr Jaroš.

Jejich argumenty jim ale došly ve chvíli, kdy policisté nedaleko nich objevili v křoví batoh. A v něm autorádio z jednoho vykradeného vozu.

„Oba mladíci se nakonec přiznali, a dokonce i k tomu, že na svědomí mají hned čtyřnásobné vloupání do aut," poznamenal mluvčí. Jednadvacetiletý mladík i o rok starší kamarád se tak nakonec jeli prospat do policejní cely.

Mladšímu z nich teď hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi, staršímu dokonce ještě rok navíc. Ten totiž nebyl ve svém oboru žádným nováčkem a navíc už u soudu jednou stál.