Například předseda Okresního soudu ve Zlíně Tomáš Gargulák a soudkyně téhož soudu Eva Bučková se mohli podle nich podílet na organizování údajné trestné činnosti v rámci školy Poetrie. Zaznělo to od nich na tiskové konferenci, která se k případu kauzy Guru Jára konala minulý týden v Praze. Proti tomu se ale oba jmenovaní soudci důrazně ohradili.

„Soudci Okresního soudu ve Zlíně Tomáš Gargulák a Eva Bučková rozhodně popírají obvinění právních zástupců Jaroslava Dobeše a Barbory Pláškové. V žádném případě se nepodíleli na údajné trestné činnosti v rámci školy Poetrie, která je v současnosti předmětem trestního řízení, do kterého nijak nezasahovali," zaznělo na obhajobu obou nařčených soudců Okresního soudu Zlín prostřednictvím mluvčího Davida Kolumbera.

Zdůraznil také, že věc obžalovaných Dobeše a Pláškové je navíc řešena Krajským soudem v Brně, nikoliv Okresním soudem ve Zlíně.

Podle mluvčího soudu se Tomáš Gargulák a Eva Bučková pouze v letech 1998 až 2003 jako stovky jiných osob zúčastnili veřejných seminářů, které v té době Jaroslav Dobeš pořádal, a o tom, že by v té době byla nějaká trestná činnost páchána, nevěděli.

Na toto prohlášení reagovala skupina Guru Járy tím, že zveřejnila na svém facebookovém profilu videa Tomáše Garguláka a Evy Bučkové coby údajných lektorů prošetřované školy.

Tento krok soudci Tomáš Gargulák a Eva Bučková odmítli dále komentovat.

„Odkazují se na vyjádření z minulého týdne, dále mohu sdělit, že podali v souvislosti s touto celou věcí trestní oznámení a zároveň stížnost na Českou advokátní komoru a již se k této věci odmítají vyjadřovat" uvedl za jmenované soudce mluvčí Okresního soudu Zlín David Kolumber.

Zdroj: Youtube
Zdroj: Youtube

Obě videa zdroj Facebook Cesta Guru Járy