Po příjezdu na místo kriminalisté zjistili, že muž nejeví známky života," přiblížila mluvčí zlínské policie Lucie Javoříková.

Lékařka zdravotnické záchranné služby už jen mohla konstatovat smrt.

„U muže byly zjištěny zjevné známky smrti," potvrdil za Zdravotnickou záchrannou službu Zlínského kraje mluvčí Petr Olšan.

Podle policie šlo o třiapadesáti­letého muže.

„Na místě policisté nezjistili známky toho, že by muž zemřel násilnou smrtí, přesto prověřuje všechny okolnosti jeho úmrtí. Byla také nařízená zdravotní pitva," doplnila Lucie Javoříková.

Jak se podařilo Zlínskému deníku zjistit, šlo o místního muže, který údajně měl mít problémy s alkoholem.

„Je to strašné, co se tady stalo, ale i to se děje," shodli se manželé, kteří šli okolo na nedělní procházku, nechtěli však prozradit své jméno. „Snad to nebylo něco v souvislosti s tím domem, jak se tady střílelo?" obával se další kolemjdoucí.

Právě před rokem totiž střelba v domě, který stojí v bezprostřední blízkosti nedělního nálezu mrtvého muže vyvolávaly dotazy, zda přítomnost policie nemá s toto událostí nějakou souvislost. Tuto informaci však ale policie nepotvrdila.

Stejný obrázek jako tuto neděli mohli už obyvatelé ulice Pasecká vidět na začátku loňského března, jen pár dní po tom, co šílený střelec zabil v restauraci Družba v Uherském Brodě osm lidí a pak sebe. Nejen proto tenkrát vyděsil obyvatele jinak poklidné ulice.

Pětatřicetiletý David M. měl tenkrát vejít do domu svých příbuzných. Ve sklepě tohoto domu měl vzít samopal, o kterém měl vědět, že tam je. Pak jej měl nabít a vejít do pokoje, kde odpočívala na pohovce jeho teta.

„Řekl, že už po něm nebudu chtít žádné peníze a namířil na mně zbraň. Vůbec jsem nevěděla, co se děje, on vystřelil, já jsem mu řekla ať jde hned pryč. Vystřelil podruhé a najednou jsem cítila bolest v noze," popisovala zřejmě nejdramatičtější okamžiky svého života napadená pětašedesátiletá žena na podzim u Krajského soudu ve Zlíně, který případ projednával.

Naštěstí byl v domě ještě manžel a dcera postřelené ženy, kterým se podařilo útočníka zpacifikovat. David M. si za tento čin vyslechl v září loňského roku přísný trest 15,5 let vězení. Ten zatím není pravomocný.