Obžaloba viní čtyřiačtyřice­tiletého Petra Slováka a čtyřiadvacetiletou Zuzanu Gyurkovou z obchodování s lidmi, kuplířství a ohrožování výchovy dítěte, Slováka navíc ze zneužití dítěte k výrobě pornografie. Oběma hrozí pět až dvanáct let vězení, řekl dnes ČTK státní zástupce Leo Foltýn.

„Hlavní a základní roli zde sehrál obžalovaný, který provozoval tento podnik. Spoluobžalovaná nejprve provozovala prostituci a potom se stala spolupodílnicí tohoto podniku. Prostitutky dostávaly 50 procent celkem utržené částky. Nezávažnější trestnou činností je, že prostituci provozovala dívka, které v té době nebylo 18 let," uvedl Foltýn. Částka získaná trestnou činností podle něj přesahuje půl milionu korun.

Slovák dnes u soudu uvedl, že je vinen tím, že zaměstnával nezletilou. „Teď už to vím. Nejsem však vinen kuplířstvím, necítím, že bych z toho profitoval," uvedl před soudem. Obhajoval se tím, že dívky měly platit část výdělků za nájem pokojů v penzionu, na to s nimi údajně také uzavíral smlouvu. Penzion podle něj téměř nic nevydělával, zisk měl spíše z nápojů, které v něm klienti kupovali, veškeré peníze navíc Slovák vkládal to oprav a údržby objektu. Dívka, které bylo v tu dobu 16 let, se podle něj prokázala náhradním dokladem, občanský průkaz údajně neměla.