Do Vizovic vyrazil v pátek večer, dojel
v sobotu ráno a po odpoledním vítězství se vrátil domů. Jeho 106 snědených knedlíků nedokázal žádný ze soupeřů pokořit.

Jak sám
o sobě říká, je akční člověk a sobotní výlet do Vizovic si užil. Soutěže v pojídání švestkových knedlíků se účastní od roku 2005. Nápad utkat se v různých jedlíkovských soutěžích však dostal již kolem roku 2001.

Začal se svíčkovou

„To jsme se jednou hecovali
s chlapy v hospodě, kdo sní nejvíc houskových knedlíků se svíčkovou. Tak jsme uspořádali soutěž, ze které vznikla tradice. Trvala jedenáct let. Časem mne to ale začalo unavovat, protože jsem patřil mezi organizátory," pokračoval Janček. „Víte, je lepší se nějaké soutěže zúčastnit jako soutěžící, dobře se najíst a pobavit se, než ji organizovat," doplnil Janček s úsměvem.

Co se týká letošního klání, měl určitě velkou konkurenci. „Já jsem letos jel na jistotu, jen jsem si hlídal toho v závěsu za mnou. Pak jsem si udělal náskok a už jsem ho nepustil," popsal Janček, jakou zvolil taktiku pojídání švestkových knedlíků.

K vítězství mu pomohl „poctivý trénink". „To si například koupím dva balíčky špaget a dám si je s kečupem, spořádám to a je to. Jenže při soutěži pak zjistím, že jsem přejezený," popisuje vítěz klání.

A jak tedy zvládne takovou náročnou soutěž? „Mám velké spalování, takže s tím nemám až tak velký problém," dodá. Přiznává také, že je svobodný, protože která ženská by chtěla takového velkého jedlíka? „Já si zatím užívám života, ale jednou se usadím
a založím rodinu. Snad se najde kuchařka, která by mě chtěla," vtipkuje Janček.

Letošní vítěz ale zatím nemyslí na obhajobu zlata
v příštím ročníku Trnkobraní. „Dosáhl jsem toho, po čem jsem od začátku toužil. Dostal jsem třílitrovou slivovici a na láhvi bylo napsáno: Nejlepší jedlík," řekl na závěr Miloš Janček.