„Jela jsem z Otrokovic a chtěla jsem na Jižní Svahy. Ale nakonec jsem to vzala přes město, jelikož v odbočovacím pruhu na Prštné byla hrozná kolona. Skoro až k Podhoří. Přijde mi, že nové semafory situaci spíše zhoršily," posteskla si řidička Ludmila Hrníčková.

Semafory daly křižovatce řád

Radnice je však toho názoru, že semafory byly potřeba.

„Díky semaforům dostal provoz na této křižovatce řád, který mu v předchozích letech chyběl. Dnes už řidiči, kteří chtějí vyjet na hlavní silnici třeba právě z Prštného, nemají žádný problém a nemusí dlouze čekat na to, až je někdo pustí. Počkají si na zelenou a mohou jet. Tato křižovatka je velmi frekventovaná, a proto se i zde tvoří v dopravní špičce kolony, stejně jako na dalších křižovatkách ve městě," sdělil mluvčí Zlína Zdeněk Dvořák.

„Obrovskou předností jsou přechody pro chodce," sdělil Karel Říha, vedoucí odboru koncepce a realizace dopravních staveb magistrátu.

Právě z důvodu bezpečnosti se křižovatka bývalého Intersparu upravila. Semafory a nové přechody mají přinést větší bezpečnost nejen řidičům, ale hlavně chodcům. Místní obyvatelé si právě v tomto úseku stěžovali, že jim jde mnohdy o život. Frekventovaná křižovatka, kde denně projede tisíc aut, tak získala na bezpečnosti, po které mnozí už léta volali.

Někteří však jsou rádi, že se katastrofální situace na silnicích zmírnila.

„Mně to nevadí si chvilku počkat. Naopak, jezdit by se mělo opatrně a raději pomalu. Aspoň to pomůže těm lidem, kteří v této oblasti bydlí. Pokud jde o život, tak by to mělo být i na úkor toho, že si člověk chvilku počká na červené," sdělil jeden z řidičů Antonín Plátka.

Řidička zůstala stát na přejezdu

Hlavně v dopravní špičce se tvoří dlouhé kolony a řidiči jsou netrpěliví.

„Mnozí používají klakson. Jiní zase neberou ohledy na slušné vychování a nepouštějí jiné řidiče. Třeba při výjezdu z garáží obchodního centra. Taky jsem viděl, že se spustilo upozornění železničního přejezdu a řidička byla se svým vozidlem na kolejích, ale vzhledem ke koloně neměla kam uhnout. Naštěstí to dobře dopadlo," podělil se o své zkušenosti Robert Brnula.

DENISA SPURNÁ