Za prezidentem nepovinně po výuce

Zde ho ve tři hodiny čeká beseda se studenty. Ti se na něj podle všeho velmi těší.

„Předběžně jsme zjišťovali, jaký zájem budou studenti o besedu s prezidentem mít, protože se jedná o nepovinnou akci, která se navíc koná až po vyučování," vysvětlil zástupce ředitele gymnázia Pavel Simkovič. Podle něj chce na besedu s hlavou státu přijít až tři sta studentů.

„Na besedu s panem prezidentem určitě půjdu. Ráda bych si poslechla jeho názory. Na spoustu věcí mám odlišný pohled než on, a zajímají mě proto jeho argumenty. Konkrétní otázky pro něj ale připraveny nemám," tvrdí patnáctiletá Zuzana Malotová.

Mnoho studentů se půjde na Miloše Zemana podívat ze zvědavosti.

„Těším se. Nikdy jsem pana prezidenta osobně neviděl. To, že přijede přímo na naši školu, považuji za výjimečnou událost. Nejsem si jistý, co přesně můžu od té besedy očekávat, ale chtěl bych prezidentovi případně položit i nějaké otázky na témata, která mě zajímají," svěřil se šestnáctiletý Honza Křepelka.

Gymnázium Lesní čtvrť patří mezi jednu z nejprestižnějších škol ve Zlíně. To je patrně také důvod, proč si prezident k besedě se studenty vybral právě tuto školu.

Návštěva jako odměna za úspěchy

„Naši žáci se velmi dobře umisťují v mnoha vědomostních soutěžích. Jsme navíc školou, která se snaží rozvíjet mezinárodní spolupráci a výměnné pobyty se středními školami v zahraničí. Mimoto je naše škola velmi moderní a z architektonického hlediska je pastvou pro oko," poodhalil možné důvody návštěvy prezidenta ředitel gymnázia Jan Chudárek.