Hlavním mediálním partnerem je Deník

Právě končící nominační období přineslo spoustu příběhů, které si zaslouží pozornost veřejnosti. Nominovalo se v kategoriích Hasič, Policista, Zdravotník, dále pak za zásluhy ostatních složek IZS, v kategorii Dětská cena a Dlouhodobá činnost a v neposlední řadě v kategorii Občan. Právě pro kategorii Občan probíhá hlasování.

„Na stránkách www.cenasalvator.cz můžete až do 7. března 2013 vybrat statečný čin, který vás nejvíce oslovil," sdělila mluvčí projektu Zuzana Rajtrová.

Nominace č. 1 - Josef Hrbáček

V podniku Zeveta Ammunition došlo k výbuchu chemikálie v dílně, kde se zrovna nacházela žena. Pan Hrbáček ji z prostor vynesl, uhasil její oblečení a poskytl jí první pomoc. Zachráněná utrpěla těžká zranění, ale díky rychlému zásahu nebyly následky fatální.

Nominace č. 2 - Milan Klajn a Kristýna Sovadinová

Hrdiny příběhu jsou plavčíci, kteří na koupališti zachránili pětiletou holčičku topící se v bazénu. Po vytažení z vody nedýchala a nereagovala na podněty. Jen díky jejich rychlé pomoci se dívka mohla vrátit do normálního života bez trvalých následků.

Nominace č. 3 - Libor Šmatla

Hlavní roli v posledním příběhu hraje Libor Šmatla. Zachránil ženu, která dostala epileptický záchvat přímo za jízdy v autě. Nebezpečně rychlým převozem do nemocnice, navíc po mokré vozovce, riskoval i svůj život.

Vítězové všech kategorií budou slavnostně vyhlášeni při galavečeru Ceny Salvator 2012, a to 20. března 2013 v Univerzitním centru U13. (poh)