VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Čepkovem zavoní tradiční koprovka

Zlín – V improvizovanou kuchyni se zítra promění sál Masters Of Rock Café ve Zlíně. Utkají se zde kuchaři vybraných moravských restaurací v regionálním kole soutěže Czech Food Cup.

19.3.2010
SDÍLEJ:

Koprová omáčkaFoto: Eva Tajanovská

„Soutěžit budou se dvěma pokrmy – s určenou národní specialitou, jíž je v případě zlínského kola koprová omáčka, a regionální specialitou či specialitou šéfa kuchyně, kterou si zvolí každý kuchař sám,“ uvedla Eva Tajanovská z agentury CzechTourism, která projekt Czech Specials organizuje.

Začátek je v 10 hodin, degustace začne zhruba ve 12. Projekt se věnuje propagaci tradiční české kuchyně. Jeho cílem je obnovit prestiž české gastronomie a vybudovat z ní jeden ze stěžejních marketingových produktů pro propagaci turistického potenciálu ČR na národní úrovni i v zahraničí.

Mimo soutěž zde bude k ochutnání také řada nejrůznějších druhů knedlíků a také frgálů. Soutěžní pokrmy bude posuzovat porota složená z odborníků i známých osobností. Udělena bude ale také cena veřejnosti.

Co návštěvník, to porotce

Každý návštěvník dostane zdarma degustační porci národních i regionálních specialit. Všichni se pak budou moci zúčastnit hlasování, která restaurace uvařila nejlepší jídlo. Na základě toho bude vyhlášen i vítěz laické veřejnosti.

Certifikované restaurace nabízející národní a regionální jídla turista pozná podle loga Czech Specials. V současné době má certifikát 87 restaurací a dalších šedesát na certifikaci čeká, z toho patnáct je z Moravy. „Podmínkou pro certifikaci je, že restaurace nabízí v jídelním lístku alespoň jedno národní a jedno regionální jídlo a zaručuje i kvalitu pokrmu a obsluhy. Restaurace pak může být zařazena na webové stránky www.czechspecials.cz, jehož součástí jsou kromě seznamu restaurací také tipy pro gurmánskou turistiku i recepty národních a regionálních tradičních jídel,“ dodala Tajanovská.

Po koprovce ovocné knedlíky

Soutěž začala 6. února prvním regionálním kolem restaurací z Prahy a okolí, jejichž kuchaři z národních specialit vařili svíčkovou na smetaně.
Po Zlínu, kde se bude soutěžit o nejlepší koprovku, čeká regionální kolo kuchaře ze severu a východu Čech, kteří budou připravovat ovocné knedlíky.
Mimo soutěž samotnou je pro návštěvníky připraven také doprovodný kulturní program.

Zpravodajové deníku

19.3.2010 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Oprava a náhradní provoz zastávky MHD na ulici Štefánikova ve Zlíně.
1 8

Zastávka Školní zůstane další týdny v provizorních podmínkách

V areálu kovošrotu v Tlumačově hořela vyřazená cisterna
5

V areálu kovošrotu v Tlumačově hořela vyřazená cisterna

První úspěch je na světě. Berani vyhráli Zubr cup v Přerově

První dílčí úspěch sezony je na světě. Extraligoví hokejisté Aukro Berani Zlín ovládli Zubr cup. K vítězství na přerovském turnaji jim stačila i porážka 3:4 v prodloužení proti domácímu týmu. Na druhém místě skončili domácí Zubři, třetí místo obsadilo Znojmo a čtvrtá byla pražská Slavia.

Papoušek je zase doma díky Facebooku

Stačí nechat na zahradě pootevřenou branku nebo doma dvířka u klece a domácí mazlíček je během chvilky pryč. Majitelé po svých ztracených zvířecích společnících pátrají různě, využívají jak služeb městské policie, tak stále častěji i sociálních sítí. Ty se v mnoha případech stávají užitečným nástrojem, zvířata se díky takzvanému sdílení příspěvků často najdou.

Když Chytil inspiruje. Dluhoš se Sedlákem skončili pod vrcholem

Cesta Filipa Chytila inspiruje. A motivuje zároveň. Před rokem slavil triumf na Memoriálu Ivana Hlinky. Následně uchvátil extraligu i New York Rangers, který na sedmnáctiletý talent ukázal v červnovém draftu NHL. A rovnou s ním podepsal nováčkovský kontrakt.

Kam za zážitky nejen o víkendu? Inspirujte se na novém webu Tipy Deníku

Chcete mít přehled o kulturních, sportovních a dalších akcích ve všech regionech? Pak navštivte naši stránku www.tipydeniku.cz, kde najdete fůru inspirace co podniknout nejen o víkendu.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení