„Zájem lidí o kabelkový veletrh mě velmi těší a neberu to jako samozřejmost. Naopak to cítím jako výjimečnou záležitost," nešetřila nadšením fundraiserka zlínské Naděje Zuzana Šlúchová. Ta také stojí za myšlenkou kabelkový veletrh uspořádat. „Jsem milovnice kabelek a bot, těch není zkrátka nikdy dost," usmívá se mladá žena. Podle ní nápad uspořádat kabelkový veletrh jako charitativní akci přišel sám.

Za úspěch vděčí dárkyním kabelek

„Chtělo se mi uspořádat něco nového, tak trochu nevšedního. A protože jsem milovnice kabelek, tak mě napadlo spojit dobročinnost a kabelky. Výzva na Facebooku se ihned ujala, k tomu se přidal i Zlínský deník v čele s Davidem Karolou," přiblížila mladá žena začátek kabelového veletrhu. Podle ní pak Naděje a Zlínský deník tento nápad dotáhli až do konce. Díky sbírce je o zlínské Naději víc slyšet.

„Musím však říct, že bez podpory veřejnosti, tedy žen, které nám darují kabelky pro tento účel, by veletrh kabelek nemohl vůbec vzniknout. Těší nás podpora všech, kteří různým a užitečným způsobem pomohli dobré věci a věří nám. Upřímně jsme vděční za každou kabelku, za sběrné místa i za dobrovolníky," dodala fundraiserka zlínské Naděje. A co se jí líbí na této stále populárnější dobročinné akci nejvíce ?

„Na kabelkovém bazaru se mi líbí, že kabelky dostávají třetí rozměr a tím je dobročinnost. Kabelka je vlastně tím pádem nástrojem charity," myslí si Zuzana Šlúchová. Podle ní by charita neměla nudit, ale bavit. „To se myslím právě v tomto případě povedlo," doplnila.

Jak také dále prozradila, to, že se akce vždy vydaří je hlavně dílem žen ve Zlíně, protože o ni mají takový zájem. Dárkyně kabelek také zajímá komu a jak výtěžek pomůže. Zjištění, že peníze pomohou lidem v jejich městě je pro ně také podstatné.

„Chtěla bych také poděkovat všem, kteří nám své kabelky přinesli nebo poslali. Vždyť kabelka je pro každou ženu něco jako důvěrnice, je to soukromí každé ženy. A pokud jí už nemůže sloužit, může žena tímto krokem udělat radost někomu jinému, kdo si ji ještě užije. Navíc výtěžek z bazaru jde na dobrou věc a to je to nejdůležitější," uvedla Zuzana Šlúchová na závěr.

Související Kabelkový veletrh v pondělí. Přijďte nakoupit a pomoci