„Opravdu chceme docílit navýšení o pět procent, ale zatím se nám to nepodařilo. Budeme ještě vyjednávat, uvidíme, na čem se ve finále domluvíme. Vyloučené zatím není nic, ani další mítink, předpokládám však, že se domluvíme," domnívá se šéf podnikových odborů Jan Skoch.

Svolanou demonstraci zaměstnanci uvítali. „Určitě jsem rád, že přišlo tolik lidí. Naše vedení si myslí, jak nejsme spokojení, ale opak je pravdou," řekl Zlínskému deníku jeden ze zaměstnanců Libor Skopal z Karolína na Kroměřížsku.

Za přínosnou ji považuje i Lukáš Haluza z Otrokovic. „Dozvěděli jsme se, jak celou záležitost firma vnímá a celkový postoj vedení k tomu. Každý zaměstnanec, nejen u nás, by uvítal zvýšení platu," konstatoval Lukáš Haluza.

Také mluvčí společnosti Continental Barum Regina Feiferlíková potvrdila, že letošní kolektivní vyjednávání stále probíhají a nejsou ještě uzavřena.

„Navýšení mezd, na kterém jsme v současné době uvízli, je zřetelně vyšší, než je předpokládaná inflace pro rok 2016," řekla pro Deník za společnost Continental Barum Regina Feiferlíková. Podotýká také, že zaměstnancům předložili a vysvětlili fakta. Z nich vyplývá, že špatně se v žádném případě nemají.

Třeba takové benefity jsou podle ní nejširší v regionu a firma za něj vydá každému zaměstnanci navíc asi 6,8% z průměrně mzdy. Program zaměstnaneckých výhod obsahuje kromě standardních položek, jako jsou příspěvek na stravování nebo penzijní připojištění, také ne zcela běžné benefity.

„Jako například pravidelně vyplácená třináctá a čtrnáctá mzda, zvýhodněný nákup pneumatik, půjčky na rekonstrukci nebo dostavbu bytu či domu, týdenní lázeňský program, odměny za pracovní či životní výročí, sociální výpomoc či příspěvky na dětské rekreace," říká pro Deník Regina Feiferlíková.

Dodala také, že nárůst reálných mezd očištěných o inflaci od roku 1995 stoupl o 67 % na průměrnou mzdu 36 581 Kč v roce 2014 (32 270 Kč v dělnických kategoriích). Podle Deníkem zjištěných zdrojů nejsou vyloučeny další demonstrace.

Podle ekonoma a regionalisty Oldřicha Hájka je podzim vždycky ve velkých společnostech ve znamení vyjednávání o podobě kolektivní smlouvy a platových podmínkách na příští rok. „Pokud jde o otrokovickou pneumatikárnu, lze na straně jedné chápat zaměstnance, kdy ekonomika roste, společnosti se daří a je zisková. Tedy argument pro růst platů," podotkl Oldřich Hájek.

Na straně druhé má podle něj i pravdu vedení podniku, kdy je konkurenceschopnost společnosti na globálním trhu velmi křehká a nadměrné platové požadavky by mohly mít kanibalizující efekt na chod firmy.

„Jako vždy bude tedy nezbytné nalézt kompromis mezi navýšením mezd a možnostmi firmy," dodal.