„Na počátku byla myšlenka, aby o nás lidé věděli. Aby měli představu o tom, jaké služby poskytujeme, že i lidé s mentálním postižením a duševním onemocněním jsou schopni zařadit se do plnohodnotného života.

Hrají divadlo, pracují v chráněných dílnách a jejich výrobky si můžete zakoupit přímo u nás či prostřednictvím našeho e-shopu," přiblížila vznik Fesťáčku Helena Malinková, zástupkyně společnosti pro obchod a marketing.

Program začíná v 11.45 hodin, ve 12 hodin následuje světová premiéra divadelního představení klientů centra „Sůl nad zlato" a ve 13 hodin je na pódiu vystřídají děti z Dětského domova Zlín-Lazy s představením

„Zvířátka a loupežníci". Kromě divadla si na své přijdou zcela jistě i milovníci hudby, neboť během dne budou hrát skupiny Žlutá ponorka acoustic rock, Dixseal a vrcholem akce je večerní vystoupení známé pražské folkové skupiny Spiritual Kvintet. Jejich koncert by měl začít v 19 hodin.

Osud těchto lidí není lhostejný ani sportovcům, a proto se kolem 16. hodiny dostaví i zlatí hokejisté PSG Zlín. Celý večer ukončí ve 21 hodin ohňová show skupiny Boca Fuego.

A dobrá zpráva na závěr. Svačiny nechte doma, je pro vás připraveno bohaté občerstvení.

Tak neváhejte a přijďte se v sobotu podívat. Trefíte snadno. Ulice Mostní, budova bývalých jeslí, první odbočka za Základní školou Zlín, Mostní. Na křižovatce je umístěn orientační poutač. (sas)