Akci navíc dodali nový rozměr. „Spojili jsme příjemné s užitečným," prozradila nám paní Ivana Oharková, která sestavila za pomoci vyhlášených kuchařů menu, které jistě potěší i největší gurmány.

„Chtěla jsem něco víc než dobrý pocit z jídla, proto jsme se rozhodli věnovat z každého zakoupeného menu 10 % dennímu stacionáři pro lidi s demencí, který nově provozuje Naděje ve Zlíně", dodala paní Ivana.

V případě restaurace Myslivna to není poprvé, co se zapojila do pomoci druhým. Manželé Oharkovi podpořili Kabelkový VELEtrh, akci, kterou pořádá Naděje Zlín ve spolupráci se Zlínským deníkem.

„Alzheimerova nemoc se v současnosti dostává do popředí zájmu odborné i laické veřejnosti. Případů, kdy onemocní člen rodiny, přibývá, téma je to citlivé zejména pro jeho nejbližší okolí. Jsme rádi, že i netradičním způsobem se dá upozornit na složitou situaci lidí, kteří se starají o takto nemocného," uvedla Kateřina Pivoňková, ředitelka Naděje ve Zlíně. 

Benefiční večer

Zlínské centrum Naděje pořádá 18. října benefiční společenský večer jehož výtěžek bude použit na nákup vybavení denního stacionáře

Návštěvníci benefiční akce se mohou těšit na bohatý program. Během večera vystoupí skupina historického šermu Berendal, k tanci a poslechu zahraje kapela Showband Pavla Březiny. Dále si klienti a pracovníci Naděje pro hosty připravili netradiční módní přehlídku. „Budeme předvádět kabelky a módní doplňky, které nám speciálně pro tuto příležitost zapůjčily dva zlínské obchody," sdělila pracovnice Naděje Zuzana Šlúchová.

Vydělané peníze sdružení odevzdá Nadaci Divoké husy, která její výtěžek zdvojnásobí. „Do denního stacionáře nakoupíme klientům kvalitní polohovací křesla, pomůcky rozvíjející paměť, učení a poznávání. Dále nakoupíme literaturu a předměty denní potřeby," vysvětlila Šlúchová. Benefiční večer vzniká za podpory Kulturního fondu města Zlína.

Cena slosovatelné vstupenky je 250 korun. Vylosovaný vítěz získá cenu ředitelky Naděje Kateřiny Pivoňkové. (zoe)