„Přišla jsem se podívat na svého bratra, který tady se svým kamarádem pojede poprvé, a to na počest svého zemřelého kamaráda. Jezdil rallye závodně. Měl pak ale dlouhodobě zdravotní potíže, ze kterých se bohužel už nedostal," řekla Deníku například Markéta Čajková. Přijela až z Frýdecko-Místecka a závod, tedy spíše start aut, sledovala na samotném konci obce Zádveřice-Raková. „Je sice trošku zima, ale jinak dobré. Líbí se mi tady, byť jsem tu poprvé," zasmála se Markéta Čajková.

Na každou rallye vyráží zase rodina Renaty Skybové z Fryštáku. Auta je prostě baví. „Bohužel jsem si ale ještě nikdy nezkusila se svézt, ale už mám příležitost. Předběžně jsem se domluvila s jedním závodníkem, že erzetu spolu zkusíme projet," pochlubila se Renata Skybová. Byť ji atmosféra nadchla, na druhou stranu byla trošku zklamaná účastí diváků. „Je to letos takové slabší. Lidem se pravděpodobně kvůli počasí nechtělo ven," konstatovala. Před startem v koloně řadících se závodních aut vystoupila z vozu na chvíli se občerstvit posádka Kosňovský – Menšík. Na závod přijeli se značkou Opel Kadett. Pár ročníků prý už mají za sebou.

„Auto jsme sebrali, vlastně tedy si půjčili od dědečka řidiče. Měl ho jen na ježdění do kostela a domů. Abych pravdu řekl, už mu jej nevrátíme. S tím se počítá," zasmál se navigátor Antonín Menšík. Erzetu, kterou měli právě před sebou, hodnotil obezřetně. „Vypadá to, že trať je zrádná. Co vím, v půlce je čistý led, pak asfalt a zase čistý led. Ale jako nebojíme se. Sice jsme už jednou skončili v příkopu, úspěšně ovšem pokračujeme dále," podotkl navigátor.

Závod za bezpečnostními páskami sledovali mimo jiné také lidé poblíž vizovické likérky. Tam postával i Milan Gajdošík z Dobrkovic. „Líbí se nám tady, akorát že auta teď už jezdí amatérsky kvůli tomu, co se děje v tomto sportu. Stávají se stále častěji smrťáky. Zřejmě na ten popud se z toho udělala amatérská soutěž a jezdí tu jen auta s obsahem motoru do dvou litrů," posteskl si Milan Gajdošík.

Související Jubilejní 40. ročník „stopy" poprvé neovládla čtyřkolka, radoval se Minařík