Na Gymnáziu a Jazykové škole Zlín bude zmodernizováno stávající sportovní škvárové a travnaté hřiště, které se nachází v bezprostřední blízkosti školy. Sportoviště je využívané k výuce tělesné výchovy, ale také volnočasovým aktivitám. Nyní není možné jej využívat po dešti, kdy je promáčené

Nově v místě vznikne atletická dráha s umělým povrchem a sektory pro skok do dálky a vrh koulí. Vybudována budou také vnitřní víceúčelová hřiště pro malou kopanou a basketbal, hřiště pro volejbal, nohejbal, florbal a tenis, stejně jako hřiště na beach volejbal.

Součástí stavebních prací bude oplocení sportoviště a modernizace stávajícího nadzemního objektu. Náklady dosáhnou téměř devíti milionů korun. Hřiště se bude modernizovat od dubna do srpna příštího roku.

Ilustrační foto.
Výslechy na policejní škole v Holešově se týkají kauzy úniku informací

Na budově staré školy Střední školy oděvní a služeb Vizovice část oken netěsní a dochází tam k velkým únikům tepla. Nevyhovující jsou už také omítky a rozvody elektroinstalace. Dosud nezateplená část objektu bude doplněna o tepelnou izolaci fasády.

Budova se dočká i nové střešní plechové krytiny, studenti a personál nových sociálek. S pracemi za skoro 10 milionů korun se začne v srpnu, dokončeny budou o rok později.

V Domově mládeže při Střední zdravotnické škole a Vyšší odborné škole zdravotnické Zlín bude zrekonstruována výměníková stanice, která je zdrojem topné a teplé vody, a také vzduchotechnické zařízení pro objekt kuchyně. Akce vyjde na 5 milionů, počítá se s ní od června do září. (hed)

Žluté pole řepky olejky u obce Jalubí.
Řepka pokryla na 15 tisíc hektarů polí