Najížděcí pruh na Hulín bude sjízdný po opravě. Tu mají silničáři v plánu letos

„Uzavřený je připojovací pruh. Řidiči musejí dbát zvýšené opatrnosti, v místě platí stopka," informoval šéf zlínské správy Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Karel Chudárek.

Podle mluvčího ŘSD Jana Studeckého se na silnici tvoří opakovaně nebezpečné výtluky, proto bylo nutné sáhnout k úpravě provozu v pomalých jízdních pruzích.

„Najížděcí pruh směrem na Hulín budou moci využívat řidiči až po opravě, ta je ale v plánu letos. Termín zahájení prací závisí na průběhu výběrového řízení na zhotovitele stavebních prací," informoval mluvčí.

Za současného počasí je podle něj možnost oprav velmi omezená, a je tak těžké udržet povrch cesty pro provoz bezpečný. Zničená cesta byla a je řidičům příslovečným trnem v oku.

„Po daném úseku jezdím od jeho otevření a jsem překvapený, jakou rychlostí se silnice mění před očima. Oprava je určitě nutná vzhledem k výmolům i částečnému zvlnění, nejspíš vlivem přetížení úseku spojeného do jednoho jízdního pruhu," myslí si řidič Antonín Marek.

Dopravu na dálnici brzdí omezení

Posteskl si také, že vzhledem ke dlouhému omezení průjezdu je pro něj teď doprava komplikovanější.

„Nezbývá nám než si pořádně dávat pozor," dodal.

Milena Baranová ze Zlína úsekem jezdí poměrně často a rovněž spílá. „Kdybych neznala díry nazpaměť, tak máme dávno auto v háji," konstatovala.

Ve špatném stavu je i dálniční přivaděč z druhé strany Otrokovic, na který se řidiči napojují hned na začátku města ve směru na Přerov. Ten se zase chystá letos opravit město, a to úsek o délce asi 800 metrů. Dopravní omezení tam zatím neplatí žádné.

„Nyní bude externí firma provádět posudek, ve kterém stanoví míru poškození cesty a vyčíslí také případnou opravu," informovala ještě mluvčí otrokovické radnice Romana Stehlíková.