Šéfové radnic na Kroměřížsku prozradili, jaké mají plány na léto: do zahraničí nejede skoro žádný

Řízení měst bývá ovšem o něco složitější než na vesnicích a vyžaduje téměř každodenní přítomnost nejdůležitější osoby radnice. Starostové z regionu Deníku prozradili, jak si letos vybírají letní dovolenou a kam ve volném čase míří.

Někteří z nich už ji mají za sebou, někdo volno ani neplánuje. Pracovně letos tráví dovolenou třeba starosta Koryčan Miroslav Máčel i senátor za Kroměřížsko Zdeněk Janalík, který zároveň vede holešovskou radnici.

„Pan starosta má dovolenou právě nyní. Zrovna letos se stěhuje do nového domu, letní dovolenou tedy tráví tím, že se zabydluje,“ prozradil na svého šéfa místostarosta Holešova Rudolf Seifert.

Miroslav Máčel má volno teprve před sebou. „Dovolenou budu mít pracovní, protože budeme přestavovat byt,“ sdělil starosta Koryčan.

Půl dovolené za sebou a půl dovolené před sebou má starosta Morkovic-Slížan Pavel Horák. „Užíval jsem si s rodinou v Orlických horách na kole. Ještě mě čeká druhý týden dovolené, kterou plánuji na Šumavě,“ konstatoval Horák s tím, že se tento rok vzbouřil proti rodině a odmítl vycestovat k moři.

Slunné počasí a pláž naopak přilákaly chropyňského a bystřického starostu. „Starosta Macháček se odreagoval týdenním pobytem u moře v Chorvatsku,“ vyzradil místostarosta Chropyně Petr Večeřa. Kouzlo Jadranu letos zvolil i starosta Bystřice pod Hostýnem Zdeněk Pánek. „Dovolená mi zbyla ještě z loňského roku, a to ve větší míře. Spíš mi to kolegové i příbuzní vyčítají. Ale obvykle si jezdívám odpočinout na týden do teplých krajin k moři,“ vysvětlil Pánek.

Asi nejhůř naplánovanou dovolenou má starosta Kroměříže Miloš Malý, kterému z minulého roku zbylo patnáct dnů volna. „Letošní dovolené mám ještě dvacet dnů. Dva si vyberu nyní, budu například stěhovat syna z vysoké školy. Pak si budou brát volno místostarostové, takže ani nepředpokládám, že bych vycestoval do zahraničí. Budu se pohybovat jak se říká v dosahu půldenní jízdy autem od Kroměříže,“ poznamenal Malý.

Žádnou dovolenou letos asi neabsolvuje ani starosta Hulína Roman Hoza. „Nemám za sebou ani před sebou žádné volno a zatím také nic neplánuji,“ dodal Hoza.