Formulář je přístupný na webu www.zapisdozszlin.cz.

„V současné době máme v systému zaregistrovaných více než sedm stovek budoucích prvňáčků, takže čekáme ještě necelou stovku registrací," sdělila náměstkyně primátora Kateřina Francová, do jejichž kompetencí patří školství.

Elektronické zápisy do prvních tříd základních škol zavádí radnice dva roky poté, co tento systém úspěšně zavedla pro mateřské školy.

Do elektronického zápisu nebyly zařazeny ZŠ Kvítková, kde už zápis proběhl 15. ledna, a Církevní ZŠ a MŠ, jejichž zřizovatelem není město Zlín.

Zápis do 1. tříd bude mít tyto fáze:

1. Registrace dítěte na www.zapisdozszlin.cz

V době od 30. ledna 2016 do 11. února 2016 bude zákonným zástupcům dětí zpřístupněna webová stránka www.zapisdozszlin.cz, na které se zaregistrují a vytvoří elektronický profil svého dítěte. Na základě tohoto profilu bude dítěti přiděleno identifikační číslo (ID).

Následně si zákonní zástupci vyberou základní školu (dále jen ZŠ) a dítě do dané ZŠ online zaregistrují. Systém dítěti do vybrané ZŠ přidělí registrační číslo (Reg. č.) a vygeneruje žádost o přijetí, kterou lze vytisknout a podepsat.

2. Registrace k zápisu na vybraný čas

Pokud zákonnými zástupci vybraná ZŠ nabízí na www.zapisdozszlin.cz registrační systém, můžete se k zápisu zaregistrovat na Vámi vybraný čas v den zápisu 12. února 2016.

3. Příjem žádostí

Vyplněnou (vytištěnou) a podepsanou žádost o přijetí odevzdají zákonní zástupci osobně

ve vybrané ZŠ, ve které dítě zaregistrovali v době zápisu – pátek 12. února 2016 13:00–18:00 hod.

Pokud nemají zákonní zástupci možnost tisku vygenerované žádosti nebo nemají možnost elektronické registrace na www.zapisdozszlin.cz, bude jim žádost vytištěna nebo s nimi provedena registrace s tiskem žádosti přímo u zápisu v ZŠ.

Po odevzdání žádosti o přijetí proběhne v ZŠ „vlastní" zápis s dítětem. Zákonní zástupci budou seznámeni s dalším postupem v přijímacím řízení.

4. Rozhodování

Podáním vyplněné žádosti o přijetí zákonným zástupcem v příslušné ZŠ se zahájí přijímací řízení, tj. správní řízení ve věci podané žádosti – rozhodování. Ředitelé jednotlivých ZŠ rozhodnou podle postupu ZŠ při přijímání dětí do 1. ročníku o přijetí či nepřijetí dítěte. Postup ZŠ při přijímání je jednotný pro všechny ZŠ a je uveden v žádosti o přijetí. Tato fáze může trvat až 30 dnů od podání žádosti.

5. Zveřejnění výsledků

Po ukončení rozhodování budou zveřejněny výsledky přijímacího řízení. Každá ZŠ zveřejní v souladu se školským zákonem seznam registračních čísel žadatelů (dětí), které přijala na základě podané žádosti o přijetí, a to na veřejně přístupném místě v ZŠ a na webových stránkách školy.

Žadatelé (děti), jejichž registrační číslo, přidělené příslušnou ZŠ, nebude na zveřejněném seznamu, nebyli v této ZŠ přijati a zákonným zástupcům bude doručeno rozhodnutí o nepřijetí. Na internetovém portále bude zveřejněn statistický přehled výsledků přijímacího řízení všech ZŠ.

V případě dotazů a připomínek k online registraci lze kontaktovat Petru Holbíkovou na e-mailu info@zapisdozszlin.cz.

Seznam základních škol zřizovaných SMZ naleznete na webu www.zlin.eu – Magistrát – Popis činnosti útvarů MMZ – Odbor školství – Základní školy, DDM ASTRA Zlín, Základní školy statutárního města Zlína seznam