Tak nějak se začal hrát fotbal v obci Veselá.

Jenže přišla poúnorová, těžká doba roku 1948 a činnost fotbalistů byla násilným rozhodnutím zastavena. Jako důvod měla být rvačka mezi veselskými hráči a hráči Březové při jednom jejich společném derby.

Fotbal se do Veselé vrátil až v roce 1964. Tolik stručně z bohaté fotbalové historie v obci Veselá. A protože organizované kopané v obci bylo právě padesát let, tak se tam o víkendu slavilo. Jak jinak, než sportem. Představily se všechny týmy od mladších žáků až po staré pány. Všichni svými výkony proti soupeřům přišli pogratulovat. A že bylo k čemu.

Veselští fotbalisti dělají svým příznivcům i sobě opravdu radost. K padesátinám fotbalu ve Veselé připravili opravdu pořádný dárek. V letošní sezoně postoupili ze zlínského okresního přeboru do I.B třídy krajské soutěže. Nejen oni mají na svých kopačkách úspěch. Ten se týká také dorosteneckých kategorií. Zkrátka – ve Veselé měli fotbalisti veselou sezónu.

Bývalý hráč a funkcionář Laďa Čoček vzpomínal při této příležitosti na své spoluhráče.

„Když vzpomenu z dob 64 roku, některé z výraznějších postav, tak to byl například Laďa Válek, Karel Večeřa, Josef Večeřa, Mirek Večeřa. Později hrálo dost Gajdošíků a Čočků, usmívá se pamětník. Celkem podle něj klubem prošly stovky a stovky hráčů.

„To nikdo nespočítá," zavrtěl hlavou. Nezpomněl ani na fanoušky ještě z dob, kdy byl sám aktivním hráčem.

„Na Veselé bylo na fotbalu vždycky veselo, i když dnes už to fandění není to, co bývalo. Dnes už nikdo nevolá: „Trochu života do toho umírání," připomněl dobu nedávnou.

„Mám velkou radost z úspěchu. Byl to takový náš cíl a sen, dostat se do I.B třídy, uvedl jednatel klubu Zdeněk Kučera

„A nejen to, všechny naše mládežnické družstva vyhrály své skupiny, takže jsme zabodovali na všech frontách," pochlubil se. Dodal, že z toho mají všichni velkou radost.

„Věříme že pro naše mládežníky to bude důvod pro to, aby u tohoto sportu zůstali a vyrostla z nich další generace fotbalistů Veselé," přál si za všechny jednatel klubu.

Kdy bylo fotbalu ve Veselé podle něj nejhůře? „Asi před deseti lety, když jsme vypadli z okresního přeboru. V té době se nám nepovedla generační obměna," přiznal.

Zdeněk Kučera také prozradil, plán veselských kopaček v I.B třídě.

„Nezůstat na chvostu tabulky a být soupeřům rovnocenným partnerem, který je potrápí. Pokud se i toto podaří, nic nebude bránit tomu, postoupit o další krůček výš," přeje svým svěřencům do další sezóny jednatel Zdeněk Kučera. Co na úspěch říkají ti nejpovolanější, hráči a fanoušci?

„Sezónu jsme si užili a jsme moc rádi za postup. Jsme rádi, že jsme tam. Máme dobrý kolektiv a náročné tréninky, takže doufám, že budeme hrát na špici tabulky," usmíval se gólman Veselé Ladislav Blažek.

Na zápasech v další sezóně nebude jistě chybět ani bývalý fotbalista Veselé Josef Večeřa. Dnes již věrný fanda, který nevynechá ani jedno utkání fotbalového klubu Veselá. „Je to dobré," hodnotil výkony fotbalistů.

Doplnil, že za úspěchem stojí jistě i vynikající zázemí, které fotbalisti Veselé mají.