Od roku 2013 je také poradcem prezidenta republiky pro oblast zemědělství a hospodářství, v říjnu 2014 byl jakožto člen SPO zvolen senátorem za obvod č. 78 – Zlín.

„Pan senátor Čuba opravdu prezentoval, že nebude kandidovat. Není to však definitivní rozhodnutí. S jistotou to budeme vědět až někdy v březnu, kdy to budeme projednávat. Zatím bych to za definitivní proto nepovažoval, nebral bych to za bernou minci," řekl pro Deník za stranu SPO Lubomír Nečas, který je rovněž radním Zlínského kraje.

Právě on by mohl stranu vést do krajských voleb, navržený byl totiž na lídra kandidátky. Definitivně však rozhodne na svém jednání krajský výbor začátkem února.

„Samozřejmě, že bych do toho šel. Našim hlavním úkolem by bylo překročit hranici pěti procent, abychom se dostali do krajského zastupitelstva a vytvořili s někým dobrou koalici," sdělil Deníku Lubomír Nečas.

Na kraji by se chtěl stejně jako doposud věnovat zdravotnické problematice, tedy nemocnicím a Zdravotnické záchranné službě Zlínského kraje.