VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Garden Food Festival láká na Pohlreicha, pštrosí speciality i místní dobroty

 Více než šedesát restaurací, vinařů, minipivovarů i tradičních pivních značek a k tomu přes třicet regionálních výrobců a farmářů se připravuje na 2. ročník zlínského Garden Food Festivalu.

31.7.2017
SDÍLEJ:

Zdeněk PohlreichFoto: DENÍK/Milan Říský

Do parku k zámku se opět chystají renomovaní šéfkuchaři v čele se Zdeňkem Pohlreichem, michelinským Radkem Kašpárkem, Janem Punčochářem, foodblogerkou Kamilou Kamu Rundusovou a cukrářkou Ivetou Fabešovou.

Festival se uskuteční 2. a 3. září.

Milovníci dobrého jídla na Zlínsku mohou ochutnat vybrané lahůdky místních restaurací, pokrmy špičkových tuzemských šéfkuchařů i netradiční delikatesy.

SPOLUPRÁCE S MÍSTNÍMI

„Po letošních zkušenostech z Ostravy a Olomouce víme, že lidé ochutnávají delikatesy, které odpovídají aktuálním gastronomickým trendům. U návštěvníků vedou například hamburgery v různých variantách, trhaná masa, ale třeba také pštrosí speciality. Ale bude toho samozřejmě mnohem víc,“ ujišťuje za organizátory Pavel Vysloužil a dodává:

„Klademe důraz na podporu regionu, a to nejen restaurací a kuchařů, ale taky místních výrobců a farmářů. Bohatě budou zastoupeni místní pekaři, cukráři, uzenáři, farmáři, pivovarníci, likérníci, medaři nebo kořenáři.“

Prezentaci restaurací a regionálních značek doplní kuchařská show na pódiu, kterou návštěvníky provede moderátor Petr Král.

„Hlavní hvězdou festivalu je opět Zdeněk Pohlreich. Při práci ale mohou diváci sledovat i další výrazné osobnosti gastronomické scény. Chybět nebude ani Jan Punčochář a herečka a spisovatelka Markéta Hrubešová,“ jmenoval některé účinkující Vysloužil.

Na pódiu se odehraje i zajímavá podívaná včetně porcování ryb nebo hmyzí a papričkové či medové show.

BAŤOVSKÁ LEGENDA A JAKO PLATIDLO GREŠLE

I tentokrát se ohlédnou pořadatelé do baťovské historie.

„Společně s Baťovým institutem 14/15 a Muzeem jihovýchodní Moravy ve Zlíně pátráme v archivech po některém ze svatebních menu Baťovy rodiny a opět lidem připomeneme, jak se vařilo za Baťů v závodní jídelně slavné zlínské továrny,“ uvádí Pavel Vysloužil.

V areálu se bude platit alternativní měnou – grešlemi (1 grešle = 25 Kč). Grešle si návštěvníci mohou zakoupit v předprodeji se vstupenkou nebo přímo na místě v den festivalu. Vstupenky v hodnotě 100 Kč (nebo 350 Kč s 10 grešlemi) jsou už v předprodeji v sítí Ticketportal nebo v informačním centru zlínské radnice. Na místě bude stát vstupenka 150 Kč. Děti do 140 cm mají vstup zdarma. (hed)

Autor: Redakce

31.7.2017 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Hokejisté Aukro Berani Zlín (v modrém) v nedělním 13. kole doma vyzvali plzeňské indiány.

V neděli na hokejové Berany v 15 hodin, pak na Fastav. A za polovinu!

Divoké prase - ilustrační foto.

Policejní odstřelovači v akci

Kdo bude stotisícím divákem Městského divadla ve Zlíně?

Stotisícího diváka 72. sezony očekává v pátek Městské divadlo Zlín.

Superdebata Deníku: ptejte se Babiše a dalších lídrů

Pokud chcete ještě něco vědět před volbami od kandidujících stran, máte šanci se zeptat právě teď. Deník ji vašim jménem položí už ve čtvrtek 19. října, tedy den před parlamentními volbami, desítce lídrů politických stran při závěrečné předvolební debatě v sídle listu.

Startuje soutěž Chance být hvězdou. Točte a posílejte videa

Parádičky, skvostné góly. Bláznivý maskot, hluční fanoušci (a sličné fanynky). To všechno přináší fotbal. A právě dnes startuje soutěž, jež určí, kde najdete ty nejzajímavější borce.

AKTUALIZUJEME

OBRAZEM: Hubertova jízda

Svátek svatého Huberta připadá na 3. listopadu, v různých jezdeckých stájích se ale konají Hubertovy jízdy jako připomínka parforsních honů často již od konce září.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení