VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Garden Food Festival láká na Pohlreicha, pštrosí speciality i místní dobroty

 Více než šedesát restaurací, vinařů, minipivovarů i tradičních pivních značek a k tomu přes třicet regionálních výrobců a farmářů se připravuje na 2. ročník zlínského Garden Food Festivalu.

31.7.2017
SDÍLEJ:

Zdeněk PohlreichFoto: DENÍK/Milan Říský

Do parku k zámku se opět chystají renomovaní šéfkuchaři v čele se Zdeňkem Pohlreichem, michelinským Radkem Kašpárkem, Janem Punčochářem, foodblogerkou Kamilou Kamu Rundusovou a cukrářkou Ivetou Fabešovou.

Festival se uskuteční 2. a 3. září.

Milovníci dobrého jídla na Zlínsku mohou ochutnat vybrané lahůdky místních restaurací, pokrmy špičkových tuzemských šéfkuchařů i netradiční delikatesy.

SPOLUPRÁCE S MÍSTNÍMI

„Po letošních zkušenostech z Ostravy a Olomouce víme, že lidé ochutnávají delikatesy, které odpovídají aktuálním gastronomickým trendům. U návštěvníků vedou například hamburgery v různých variantách, trhaná masa, ale třeba také pštrosí speciality. Ale bude toho samozřejmě mnohem víc,“ ujišťuje za organizátory Pavel Vysloužil a dodává:

„Klademe důraz na podporu regionu, a to nejen restaurací a kuchařů, ale taky místních výrobců a farmářů. Bohatě budou zastoupeni místní pekaři, cukráři, uzenáři, farmáři, pivovarníci, likérníci, medaři nebo kořenáři.“

Prezentaci restaurací a regionálních značek doplní kuchařská show na pódiu, kterou návštěvníky provede moderátor Petr Král.

„Hlavní hvězdou festivalu je opět Zdeněk Pohlreich. Při práci ale mohou diváci sledovat i další výrazné osobnosti gastronomické scény. Chybět nebude ani Jan Punčochář a herečka a spisovatelka Markéta Hrubešová,“ jmenoval některé účinkující Vysloužil.

Na pódiu se odehraje i zajímavá podívaná včetně porcování ryb nebo hmyzí a papričkové či medové show.

BAŤOVSKÁ LEGENDA A JAKO PLATIDLO GREŠLE

I tentokrát se ohlédnou pořadatelé do baťovské historie.

„Společně s Baťovým institutem 14/15 a Muzeem jihovýchodní Moravy ve Zlíně pátráme v archivech po některém ze svatebních menu Baťovy rodiny a opět lidem připomeneme, jak se vařilo za Baťů v závodní jídelně slavné zlínské továrny,“ uvádí Pavel Vysloužil.

V areálu se bude platit alternativní měnou – grešlemi (1 grešle = 25 Kč). Grešle si návštěvníci mohou zakoupit v předprodeji se vstupenkou nebo přímo na místě v den festivalu. Vstupenky v hodnotě 100 Kč (nebo 350 Kč s 10 grešlemi) jsou už v předprodeji v sítí Ticketportal nebo v informačním centru zlínské radnice. Na místě bude stát vstupenka 150 Kč. Děti do 140 cm mají vstup zdarma. (hed)

Autor: Redakce

31.7.2017 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Ilustrační foto

Supervýhodná nabídka? Pět tipů, jak nenaletět při zhodnocování peněz

Záchrana psa pomocí klobásky

Zlínští krajští hasiči mají novou "tajnou zbraň". Pomohla jim při záchraně psa

V úterý vyražte na velkou autogramiádu pilotů Barumky

První přímé setkání s největšími hvězdami letošního 47. ročníku Barum Czech Rally Zlín nabízí úterní autogramiáda, která od 18.30 hodin proběhne ve zlínském obchodním centru Zlaté jablko.

Při srážce aut se zranila chodkyně

V Luhačovicích bourala dvě osobní vozidla, zranila se při tom chodkyně. Nehoda se stala v pondělí 21. srpna kolem 11. hodiny dopoledne v Masarykově ulici v centru města.

Zlín posílil bratr Rihards Bukarts. Na zkoušce uspěli Freibergs i Illo

Sourozenci jsou zase spolu. Rihards Bukarts, o šest let mladší bratr Robertse Bukartse se stal novou posilou extraligových hokejistů Aukro Berani Zlín.

Jak reklamovat koupený dům či byt

Koupili jste si vysněný byt nebo dům a máte pocit, že je dokonalý? Prvotní nadšení z dobré koupě mohou však zanedlouho vystřídat starosti s vadami, které se projeví až po čase. Víte, jaká práva v takovém případě máte? A jak nejlépe postupovat, abyste o ně nepřišli?

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení