Tak lze charakterizovat situaci, která se úderem včerejší půl čtvrté ranní projevila na výpadovkách z Uherského Hradiště, Starého Města a Kunovic. Příčinou je oprava mostu přes řeku Moravu na obchvatu zmiňovaných tří měst, který je právě od včerejška na šest týdnů uzavřen. Šoféři se z toho důvodu průjezdu aglomeracemi nevyhnou. „Na smluvenou schůzku jsem dnes kvůli pomalé jízdě v kolonách přijel s půlhodinovým zpožděním. Myslím, že těch šest týdnů budu do Hradiště raději jezdit na bicyklu,“ poznamenal rozzlobeně Zdenek Polišenský, jeden z řidičů.

Práce na opravě mostu však podle informací ze společnosti, která ji provádí, kratší než jeden a půl měsíce být nemohou. „Uzavírku si vyžádala výměna poškozeného dilatačního závěru a současně zde bude provedeno přednastavení ložisek mostu. Šest týdnů, na které je oprava naplánována, je technologické minimum pro její kvalitní realizaci,“ vysvětlil Leoš Verner z oddělení vnějších vztahů společnosti Skanska. Práce za jeden a půl milionu korun, které platí Ředitelství silnic a dálnic ČR, správa Zlín, mají být hotové do konce května.

Policisté v Uherském Hradišti hodlají všemi silami napomoct při regulaci dopravy ve městě. „Kolegové budou po celou dobu uzavírky připraveni reagovat na konkrétní vývoj dopravní situace,“ uvedla Jitka Zámečníková, hradišťská policejní mluvčí.