„Za těch pár dnů nového roku se zatím neobjevily žádné potíže splacením pacientů. Na našich odděleních následné péče a rehabilitace také od čtvrtka běží aktualizovaný software, který umožňuje vystavovat ipotřebné doklady,“ poznamenal ředitel brodské nemocnice spoliklinikou Stanislav Lečbych stím, že vprivátních ambulancích střediska si výběr zajišťují lékaři individuálně.

Komplikace se vyhýbají ihradišťské nemocnici, kde výběr peněz za ambulantí služby zprostředkovávají čtyři platební automaty. Zbylé poplatky od hospitalizovaných pacientů pak na konci každého měsíce či vden propuštění osobně vybere určená pracovnice.

„Splacením vautomatech lidé nemají problémy. Zdá se, že se podařilo idobře odhadnout jejich počet. Firma nám pouze nestihla včas dodat měničky na bankovky, které už jsou ale od pátku kdispozici,“ zmínil mluvčí hradišťské nemocnice Jan Hrdý, podle něhož má lístek zautomatu půlroční platnost.

Otázkou pro mnohé zůstávaly ivýše poplatků za nadstandardní služby, které vhradišťské nemocnici už vminulosti fungovaly. Extra služeb se ale podle mluvčího střediska nové platby nedotknou. „Nic jsme nezdražili. Naopak uvažujeme, že možná stávající částky za nadstandardní služby ovýši nových poplatků snížíme,“ prozradil Hrdý.