VYBERTE SI REGION

Informatiku a ekonomii se ve Zlíně studovat vyplatí

Zlín - Coby odborná asistentka nastoupila Drahomíra Pavelková v roce 1992 na zlínský onstitut managementu a ekonomiky Fakulty technologické VUT (Vysoké učení technické) v Brně, který se později osamostatnil. Nyní jakožto Fakulta managementu a ekonomiky Univerzity Tomáše Bati (UTB) ve Zlíně čítá na 3200 studentů, čímž se řadí k největším fakultám univerzity.

1.2.2016
SDÍLEJ:

Ilustrační fotoFoto: DENÍK/Matej Slávik

Výsledek hodnocení českých vysokých škol, který letos už podeváté zveřejnily Hospodářské noviny

Podle Drahomíry Pavelkové, která stála po dvě volební období v jejím čele jako děkanka, je fakulta dávno někde jinde, než když do ní před mnoha lety nastoupila.

„Po osamostatnění se začaly budovat různé studijní programy a obory, začali jsme se mnohem více věnovat vědě, výzkumu, získávali jsme různé projekty i podniky pro naši činnost. V podstatě se budovala prakticky celá fakulta," říká emeritní děkanka.

Fakulta managementu a ekonomiky obsadila letos přední místo v žebříčku hodnocení vysokých škol, umístila se na 6. místě z dvaceti ekonomických fakult v Česku.

Ještě většího úspěchu dosáhla zlínská fakulta aplikované informatiky, která dokonce zaujala druhou příčku, a to hned za Fakultou elektrotechnickou pražského ČVUT.

„Porazila přitom mimo jiné i tradičně respektovanou Matematicko-fyzikální fakultu Univerzity Karlovy v Praze," přiblížila výsledky za UTB Jana Brázdilová.

Hodnocení českých vysokých škol letos už podeváté zveřejnily Hospodářské noviny.

„Výsledky dvou našich fakult nás rozhodně potěšily. Je to snad poprvé, kdy se úroveň regionálních vysokých škol přiblížila tradičním vysokým školám v Praze. Vyplývá z toho, že za kvalitním vysokoškolským vzděláním už není nutné jezdit až do hlavního města, ale je možné jej získat právě i v regionech," těší rektora UTB Petra Sáhu.

Žebříček hodnotil celkem 56 fakult českých vysokých škol ve vybraných oborech informatika, ekonomie, architektura, právo, sociologie, strojírenství a psychologie.

„Jsme hrdí na svou školu, že jsme se umístili tak vysoko. Doufáme, že to bude inspirací pro uchazeče o studium," hodnotí také Olga Hulejová, asistentka ředitele na ústavu moderních jazyků a literatur.

Fakulta managementu a ekonomiky získala vysoká bodová hodnocení hlavně za kvalitu pedagogů a za výsledky vědy a výzkumu. Úspěšnější fakulta aplikované informatiky bodovala za oblast smluvního výzkumu.

„Je to potěšující. Jsem rád, že chodím zrovna na tuto fakultu, byť jsou tam docela vysoké nároky na učení a důraz na matematiku a fyziku. Naše fakulta je nová, dobře vybavená, je i vzhledově pěkná," hodnotí student Robert Brnula z Uherského Brodu.

Autor: Jarmila Kuncová

1.2.2016 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

Daň z výhry, Živulič má zlomenou zánártní kůstku

Mladá Boleslav – Prvoligoví fotbalisté Zlína si z utkání s Hradcem Králové neodvezli jen radost z výhry (2:0), ale i zklamání. Několik týdnů se totiž budou muset obejít bez jednoho ze svých klíčových hráčů Diega Živuliče.

Pohádka zlínských fotbalistů pokračuje, přejeli nováčka a dál vládnou lize

Mladá Boleslav – Fotbalisté Zlína dál pokračují ve spanilé jízdě. V 8. kole první ligy vyhráli 2:0 nad Hradcem Králové a nadále drží neporazitelnost i první místo v tabulce, kde mají náskok jednoho bodu na Mladou Boleslav.

Za unikátní motorovku je Stanislav Migdal ochoten dát, jak říká, cokoliv

Lutonina – Fantastickou sbírku skrývá nenápadný domek v obci Lutonina. Podle svého majitele má nedocenitelnou hodnotu. „Každá pila je něčím výjimečná a speciální," říká Stanislav Migdal. „Všechny moje pily jsou plně funkční a opravdu jedinečné," dodává spokojeně. Za posledních třicet let dokázal nashromáždit 220 výstavních pil, přičemž každou opravil a dokonce k nim sehnal i tištěný návod k použití. Nejstarší je z roku 1944.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2016, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies