VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Jak jsme se naobědvaly v centru Zlína

Zlín /DENÍK ZLÍŇÁKA, 14. LISTOPADU/ - Nedávno, v jednom pěkném slunečném dni, jsem se domluvila s kamarádkou, že se setkáme nedaleko centra města a zajdeme si spolu do blízké restaurace na chutné jídlo, které ten den nabízeli jako polední menu.

14.11.2010 2
SDÍLEJ:

Ilustrační foto. Foto: DENÍK/ Nataša Šmatová

(Ne)oficiální blog reportérů Zlínského deníku o dění v regionu i mimo něj

Sotva jsme dosedly, připlula servírka a oznámila nám, že už mají pouze jedničku a trojku. Jedno z toho byl smažený sýr. První bylo poživatelné pouze pro silné nátury. No nic, zvedly jsme se a popošly o kousek dál.

Na vývěsce u jedné hospody jsme si přečetly, že bychom mohly dostat kuřecí řízek s bramborovou kaší. Jenže ouha. Unuděný číšník nám zpoza baru suše sdělil, že jestli jdeme na oběd, tak už akorát na jitrnicový prejt anebo ovocné knedlíky. Dobře. Pokus číslo tři. V této hospůdce nám nabídli už jen jediné jídlo. Rybu. Dobrá nálada, kterou jsme měly na začátku naší anabáze, nás pomalu opouštěla.

Abychom nemarnily čas, telefonem jsme se zeptali v jedné z restaurací, kam chodíváme, co mají ještě dneska z poledních meníček. Sekanou jsme odmítly. Nevím, zkrátka si myslíme, že se do ní dá schovat řada pochybných zbytků z ledničky. Vydaly jsme se směr náměstí. Vůbec jsme nedoufaly, že bychom pochodily, i když bylo teprve krátce po tři čtvrtě na jednu. Po zkušenostech z předchozích míst se nám nikdo nemohl divit. Než jsme definitivně zamířily směrem k fast foodu, ještě jsme si však daly jednu šanci.

V malé útulné restauraci u náměstí jsme se nesměle zeptaly, co nám mohou nabídnout z výběru poledních menu. Milý číšník se usmál a odpověděl, že cokoliv. Takže jsme se konečně najedly, nutno podotknout, že skvěle, a litovaly jsme, že nás tato volba nenapadla dříve. Zmíněný podnik se nachází totiž pouze kousek od místa našeho setkání. Ale jak se říká, všechno zlé je pro něco dobré. Dříve jsem tuto restauraci míjela, nyní jsem tento podnik poznala i jako host a byla jsem příjemně překvapená. Budu se sem ráda vracet.

Autor: Kateřina Košutová

14.11.2010 VSTUP DO DISKUSE 2
SDÍLEJ:
Ilustrační foto
40

Vychutnejte si léto s Deníkem a hlasujte o váš nejoblíbenější podnik

Autogramiáda jezdců Barum Czech Rally Zlín 2017 v obchodním centu Zlaté jablko ve Zlíně.
19

První se opět prezentovali Turci. Itinerář zatím převzalo 132 pilotů

Startovní listina Barum Rally zdarma ve čtvrtečním Deníku

Deník vám ve svém zítřejším TIŠTENÉM vydání přinese zdarma startovní listinu nadcházejícího víkendového 47. ročníku Barum Czech Rally Zlín. Kromě seznamu pilotů soudobých vozů zde najdete i účastníků 10. ročníku Star Rally. (spo)

ON-LINE: O bolestech zad i cvičení v práci

Co dělat, aby vás nebolela záda? Funguje Vojtova metoda i pro dospělé? A jak si třeba krátce zacvičit během pracovní doby? Nejen na to se můžete ptát vedoucí fyzioterapeutky Kroměřížské nemocnice Pavly Zemanové. 

Nominujte Deník v anketě Křišťálová Lupa 2017!

Nominujte Deník.cz do ankety českého internetu Křišťálová Lupa 2017! Díky vám bude mít Váš regionální Deník šanci dostat se do finálního hlasování v kategorii "Zpravodajství".

Hostákovi se nelíbilo zahřívání gum. Jinak jej svezení v závodničce nadchlo

Rozhodně si necvrnkl do kalhot. Naopak. Plnými doušky si v těchto dnech užívá krásy a tradice pro něj zcela nového zlínského regionu nový generální manažer hokejových Beranů Martin Hosták. Bývalý úspěšný hokejista a expert v úterý rád přijal pozvání a možnost svézt se na testovací zkoušce blížící se Barumky ve špičkovém závodním voze Škoda Fabia R5 pilotovaném Antonínem Tlusťákem.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení