Na dvousetmetrovém úseku jich stojí hned devatenáct. Úředníci tvrdí, že jiné řešení neměli

Mnozí řidiči nad tímto jevem nechápavě kroutí hlavou. „To jsem ještě neviděl. Připomíná mi to záběry z komediálních filmů,“ usmál se Radek Stránil, který Jarošovem denně projíždí do zaměstnání.

Za návrhem úpravy provozu na stezce stojí aktivita dopravních policistů, kterým jejich projekt „posvětil“ uherskohradišťský odbor dopravy. „Nejsem přívržencem komplikovaných řešení, nicméně způsob, jakým jsme zajistili informovanost účastníků silničního provozu v jarošovském úseku, nijak neodporuje zákonu. Toto opatření je ve výsledku menším zlem než případné úrazy a kolize účastníků provozu, ke kterým by bez příslušného značení mohlo docházet,“ argumentoval pracovník uherskohradišťského dopravního inspektorátu Milan Banja.

Za pravdu mu dávají i uherskohradišťští strážníci. „Bezpečnost lidí na stezce a řidičů, kteří se v blízkosti této části obce pohybují, je prvořadá. Záplava značek je možná napohled nestandardní, nicméně má své opodstatnění,“ připouští zástupce velitele Městské policie v Uherském Hradišti Vlastimil Pauřík.

Stávající situaci obhajují i představitelé města. „Můžeme polemizovat o vzhledové stránce celé věci, zákon o provozu na pozemních komunikacích ale nemůžeme obcházet a naší povinností je zajistit bezpečný provoz ve městě. Jinou možnost, než rozmístit dopravní značky tímto způsobem, jsme prostě neměli,“ krčil rameny místostarosta Uherského Hradiště Květoslav Tichavský.

PŘEČTĚTE SI DALŠÍ ZPRÁVY ZE ZLÍNSKÉHO KRAJE:

Zpravodajství Sport Kultura Podnikání Černá kronika