Hlasité burácení závodních aut zvedalo fandům adrenalin v těle. „Strašně moc si to užíváme. Atmoška je perfektní. Barumka je dobrá, máme ji doma v regionu, tak pojďme si to tady užíííívat," zvolal v euforii skalní fanda Barum Czech Rally Zlín Radek Holec.

„Těšil jsem se na všechno, na jezdce, erzetu, ale i na klobásku s pivíčkem," zasmál se Radek Holec. Skandování, pískání, nadšené povzbuzování i za pomoci fandících klaksonů nenechalo chladným ani jeho kamaráda Honzu.

„Pivo je luxusní, organizace perfektní, atmosféra je úžasná, auta výborná. Fandím všem dobrým jezdcům, aby do cíle dojeli v pořádku a nezranili se," doplnil jeho kamarád Honza.

Městskou erzetu si plnými doušky užíval i Jan Michlík ze Zlína se svým synem. „Je to pro nás svátek. Je to takový kolorit, Barumka ke Zlínu neodmyslitelně patří. Je to parádní akce," zhodnotil Jan Michlík.

Skalní fanoušci kvůli Barumce nezdráhali ujet desítky, stovky i tisíce kilometrů, během dne přetrpěli na přímém slunci několikahodinové vedro. Padla na to i dovolená. Už od rána si zabírali místa s nejlepším výhledem na večerní erzetu například na autobusovém nádraží.

„Výborná atmosféra, pro mě každoročně zážitek k nezaplacení. Užívám si to snad více než vánoční svátky. Práce musí jít stranou, o Barumku se nenechám připravit," řekl Deníku včera odpoledne Marek Zabloudil z Olomouce. Své místečko si bedlivě střežil, hlad zaháněl klobáskou a točeným pivem.

„Jeď, jeď, jéééééééď," neslo se předtím i odpoledne z náměstí Míru, kde jeden z nejvíce navštěvovaných sportovních podniků v České republice slavnostně zahájili. Na rampě se postupně představovaly všechny posádky.

„Mým jasným favoritem je Honza Kopecký. Věřím mu, že vyhraje. Jinak je to tady perfektní," netajil nadšení fanoušek David Stružka.