Místa určená pro diváky byla zcela zaplněná.

„Náš dostihový den je už taková zavedená tradice. Koná se vždy čtrnáct dní po Velké pardubické. Ti, kteří tam neodstartují, upadnou po Taxisu nebo na něm, objeví se tu na našem nejvýznamnějším překážkovém dostihu – Velké slušovické steeplechase na 5200 metrů," řekl Deníku místopředseda společnosti Dostihy Slušovice Radek Vraj.

Podle něj se sjelo letos asi 120 dostihových koní, přijel i Josef Váňa mladší, který jel hlavní závod s koněm Rabbit Well.

Ten se letos nepostavil na start na Velké pardubické, Váňa mladší tak koně ve Slušovicích odškodnil. Hlavní dostih doplnil mimo jiné i ten věnovaný osobnostem Velké pardubické, který si zajel i samotný Josef Váňa starší, nejznámější osobnost českého dostihového sportu.

„Skončil jsem poslední, ale to je bezpředmětné. Jsem nadšený ze zdejší atmosféry, že je tu tolik lidí. Zřejmě dostihy do Slušovic zkrátka neodmyslitelně patří," usmíval se krátce po dostihu slavný a respektovaný žokej, osminásobný vítěz Velké pardubické.

Dostih osobností Velké pardubické si vychutnávali plnými doušky i diváci. Mezi nimi byl například František Hlavinka ze Žop u Holešova.

„Tenhle dostih byl nejlepší, ale bohužel můj tip na vítěze nevyšel. Držel jsem pěsti Josefu Váňovi, ale nedá se nic dělat," konstatoval senior a zklamání zahnal poté alespoň teplým bramborákem.

To Víťa Štefan ze Zlína zamířil do Slušovic s rodinou hlavně kvůli dětem.

„Chtěli jsme, aby viděly koníky. Také jsme zahlédli pana Váňu, zrovna jsme se bavili o tom, jak je maličký," řekl s úsměvem Víťa Štefan.

Kromě dostihů akce nabídla také vystoupení dívek z Rajnochovic na haflingerech či závod poníků.