„Vzhledem k tomu, že halu využívá více než devadesát procent dětí, od rekonstrukce si slibujeme vytvoření optimálních podmínek pro rozvoj jejich sportovních aktivit,“ uvedl včera při poklepání základního kamene otrokovický starosta Jaroslav Budek.

Nechyběl ani hejtman Jiří Čunek a zástupce zhotovitele Jiří Stacke. Podívat se přišli také zástupci sportovní veřejnosti a děti z Mateřské školy Otrokovice.

K rekonstrukci Městské sportovní haly přistoupila otrokovická radnice ze dvou důvodů. Tím prvním je nevyhovující stav z hlediska stavebního, druhým zvýšení komfortu sportovců a diváků. Nová hala pojme až 630 osob, z toho 210 sportovců a 420 diváků.

Přízemí bude sloužit především sportovcům. Kromě samotného sportoviště zde budou mít sportovci své zázemí, nově pro ně bude připraveno relaxační prostory s masážními stoly a finskou saunou, miniposilovna a sociální zařízení pro diváky včetně výtahu pro invalidy.

V prvním patře se bude nacházet zázemí pro diváky, hlediště a bufet. Nově zde budou moci trávit čas také kuželkáři, pro které zde bude moderní kuželna s šatnami pro hráče a sociálním zařízením.

Součástí rekonstrukce a dostavby Městské sportovní haly Otrokovice bude vybudování 46 nových parkovacích míst, z čehož pět míst bude vyhrazeno pro invalidy. (hed)

Ilustrační foto.
Cestu do Hostišové uzavřou, dopravu ve Zlíně ztíží v září oprava ulice Dlouhá