Ta sobotní byla ozvláštněna i novinkami, mezi které patřilo i nezvyklé prodloužení doby.

„Chtěli jsme přilákat návštěvníky všech věkových kategorií, zaměřili jsme se proto i na rodiny s dětmi, pro které jsme připravili dětský zábavný program a to již od 15. hodin," přiblížila tisková mluvčí obchodního centra Kateřina Martykánová.

Hallowenský program pro děti uváděl moderátor Jirka Hadaš. Děti také mohly tvořit v dílničce, nebo si malovat anebo naopak, mohly se nechat pomalovat.

Jejich rodiče a gurmáni si určitě nenechali ujít speciality z kuchyně držitele prestižních ocenění Miroslava Husáka a jeho neméně slavného kolegy Stanislava Zukala.

Na sobotní večer připravili pro zlínské návštěvníky tříchodové menu.

Komu však lahůdky špičkových kuchařů nestačily, i pro ně bylo v prostorách nákupního centra nachystáno pohoštění a ochutnávky různých specialit. Například ty „z oboru" molekulární gastronomie, které připravil barman Achim Šipl, který ve Zlatém jablku v sobotu také nechyběl.

O hudební doprovod se postaralo uskupení 4TET Jiřího Korna. Jejich vystoupení moderovala Gábina Partyšová.

Módní přehlídka s Miss Earth

Ženy si nenechaly ujít módní přehlídku s Miss Earth Terezou Fajksovou a pánové se tlačili v ochozech, aby mohli shlédnout taneční vystoupení u tyče. Líbila se jim však i prezentace doutníků světových značek.

„Chtěli jsme přinést nejen atraktivní zážitky pro každého, ale také možnost využít akčních nabídek u jednotlivých prodejců v delším časovém úseku. Tak, aby lidé stihli během night shoppingu nejen nakupovat, ale mohli se také pobavit nebo si třeba nově užít i originální gastronomické zážitky," uvedl ředitel centra Jiří Kratochvíl.

Snahu organizátorů návštěvníci akce za to také ocenili.

„Jezdíme na každý night shopinng, jednak je to kvůli slevám a také proto, že se tady výborně pobavíme," svěřily se kamarádky Lenka Kubánková a Ivana Poláková ze Zlína.

Nejvíc se jim podle nich líbí atmosféra nočního nakupování a také to, že se zde potkávají se svými známými. „Je to tady super," usmály se a vmísily se do davu spokojených zákazníků.

Nejsem moc nakupovací typ," říká o sobě Gábina Partyšová

U příležitosti dalšího zlínského night shoppingu poskytla Deníku krátký rozhovor i moderátorka večera Gábina Partyšová.

Jaký máte vztha ke Zlínu, jezdíte sem třeba nakupovat?

Nakupovat moc ne. Já vůbec moc nenakupuji. Mám vizážistku a stylistku a dost na ně spoléhám. Ony mi vyberou a donesou věci, které pak nosím. Tím si vlastně šetřím čas. Mám ho velmi málo. Ten, který mám, rozděluji na péči o syna a na práci. Navíc nejsem moc nakupovací typ. (Smích).

To neříkejte, snad každá žena aspoň trochu ráda nakupuje…

Tak ano, když už se vydám po nákupech, tak jako každá klasická žena. Tedy že ty obchody projdu, podívám se na oblíbené značky. Navíc, teď je i doba různých slevových akcí, takže když mám čas, tak se podívám ráda. Já mám ráda módu a ráda se nechávám inspirovat například při módních přehlídkách.

Co nejraději nosíte, například doma, ve volném čase, v čem se cítíte nejlépe?

Líbí se mi v mé branži to, že je barevná a můžu chodit v nějakých cool věcech, ve kterých se cítím mlaději a tato móda mě strašně baví. Stejně tak můžu nosit upjaté koktejlky a velké večerní. Mě baví ta barvitost – to, že můžu chodit doma v teplácích a pohodlném oblečenía večer například obléknu šaty.

Do Zlína jezdím rád, říká Jiří Korn pro Deník

Jiří Korn, nestárnoucí showman, zpěvák, herec. V sobotu přijel do Zlína, kde koncertem uskupení 4TET zpestřil nákupy.

Co vy a Zlín?

Ve Zlíně jsem vlastně začal. Pamatuji si, že to bylo při finále Intertalentu, tenkrát ještě v Divadle pracujících. Nedávno jsem tam měl koncert se 4TETem a vzpomněl jsem si na to. Musím říct, že sem jezdím rád. Minimálně jsem tady jednou za rok. Vyzkoušel jsem i nový sál filharmonie, divadlo je ale pro nás zvukově lepší.

Pojďme ale na chvíli k vaší hudební profesi, co například máte naplánováno pro své fanoušky do konce roku?

Máme se 4TETem šňůru koncertů po celé republice. Také hraji v Karlínském divadle v muzikálech. Právě na začátek listopadu je zde připravena premiéra představení Adams Family. Také hraji v Kalichu a chystáme něco i v Ypsilonce.

Jezdíte občas ještě na své koloběžce?

Ne, to už bych riskoval. Tu jsem věnoval, ale musím říct, že byla dobrá. Líbilo se mi, že byla skládací, a mohl jsem se na místo určení dostat rychleji než pěšky. To mě bavilo. (úsměv.)

Nedá mi to, abych se vás na to nezeptala, přece jen jsme na Moravě. Ještě máte rád Modrý Portugal?

Červené víno mám rád, nevím jestli zrovna Modrý Portugal. Na druhou stranu bych rád dodal, že roli ve filmu Bobule 2 jsem si zahrál s chutí. Bylo to i docela zábavné.

Jaká byla role ve vašem profesním životě, kterou jste si zahrál, která vám seděla nejlépe?

Nevím, jestli se to dá takhle říct. Vše, co jsem doposud dělal, jsem dělal s tím, aby se to líbilo a maximálně jsem se tomu věnoval a bavilo mě to.

A jak na tom Jiří Korn s módou?

„Já sice módu mám rád, ale na to, abych lítal po nákupních centrech, nemám moc času. Občas si koupím něco, co mi udělá radost, ale jinak po obchoďácích neběhám.

Inspiraci beru většinou z časopisů. Občas tam narazím na něco, co se mi líbí a to si pak i seženu."