Koupaliště se opravuje od listopadu. Úplně hotovo má být až na jaře příštího roku

„Aktuálně se staví provozní objekt na koupališti a následovat má rekonstrukce bazénu a technologie," potvrdil Deníku starosta Jaroslav Končický.

„Řešíme však, jestli zavřít na sezonu, anebo začít další rekonstrukci raději dříve a mít tak rezervu, aby se bazén stihl," vysvětluje Končický. Podle něj je potřeba vzít při rozhodování v úvahu aktuální stav pozemků na koupališti, vlivy počasí a technologický postup provádění prací.

Místní z případného dočasného zavření bazénu nadšení nejsou, šušká se, že by se oprava bazénu měla dělat mimo sezonu. Přesto námi oslovení obyvatelé Slavičína mají pochopení:

„Koupaliště je tu již dlouho a jestli chceme, aby nám dále sloužilo, musíme holt s rekonstrukcí počítat," míní místní obyvatelka Studeníková a souhlasí s ní i zdejší Jaroslav Kučera: „Bazén už je velmi starý a je nutné ho dát do pořádku. Určitě by si ale Slavičín zasloužil krytý bazén." Pozitivně se na opravu bazénu dívá také student Jiří Petráš: „Je super, že máme ve Slavičíně koupaliště. Je tady spousta lidí, kteří žijí v panelácích a jsou rádi, když mohou jít v létě ven a koupat se v pěkném prostředí," říká. Uzavření kvůli rekonstrukci mu nevadí: „Bazén je už fakt hodně starý a je to na něm vidět."

Rekonstrukce vyjde na více než 12 milionů korun: „Předpokládáme, že do oprav a úprav koupaliště investujeme celkem zhruba 12,4 milionu korun," sdělil Deníku vedoucí odboru investic Ladislav Janáček. „Rádi bychom rekonstrukci uhradili z vlastních prostředků," prozrazuje Janáček. První etapa byla zahájena v listopadu loňského roku a ukončena by měla být letos v květnu. „Zahájení druhé etapy se předpokládá na letošní červenec a ukončení snad v dubnu příštího roku," upřesňuje Ladislav Janáček.

Městské koupaliště se nachází v zalesněném prostředí v blízkosti zámeckého parku, sportovního stadionu a rybníků. V provozu je zpravidla od června do září.

MARCELA KANIOVÁ