Lázně Luhačovice o příspěvek na údržbu usilují již mnoho let. Nyní jim ale došla trpělivost.

Paradoxně přitom právě nedávno jim vedení Luhačovic nabídlo finanční výpomoc.

„Zastupitelé minulý týden schválili usnesení, podle něhož by město platilo přibližně 1,5 milionu korun, lázně by dávaly půl milionu korun,“ potvrdilo vedení města Luhačovice.

„Byla to více než férová nabídka,“ domnívá se radní Martin Ležák.

Čtěte také: Za drahou vodu může i město Zlín 

Tato dohoda měla platit na jeden rok.

„Původně jsme se s lázněmi dohodli, že uzavřeme smlouvu na rok a poté ji podle potřeb aktualizujeme,“ doplnil s tím, že obě strany chtěly vyzkoušet, jak bude spolupráce fungovat a následně smlouvu buďto prodloužit, nebo upravit.

Starostka Luhačovic zatím věc nechce komentovat.

SNAHA O DOBRÉ VZTAHY

„Vždy jsem se snažila, aby naše vztahy byly dobré, nyní k tomu nemám co říct, protože oficiálně se ke mně ještě toto stanovisko lázní nedostalo,“ sdělila Deníku starostka Marie Semelová, která se stále snažila s lázněmi dohodnout a příspěvek na údržbu prosazovala.

Zdá se ale, že samotné lázně berou všechno, nebo nic.

„Nevidíme tam už žádný prostor, hlavně proto, že jsme po 25 letech, kdy jsme na to byli úplně sami, 14 měsíců vyjednávali a čekali a posun nenastal kýženým směrem. Je nám nabízeno neúplné řešení,“ uvedl Eduard Bláha.

Také jsme informovali: Luhačovice budou z větší části platit údržbu lázeňského areálu

Vedení lázní se se zástupci radnice setkalo.

„Dozvěděli jsme se jen, že je nějaké usnesení, vedení města neví, jak ho aplikovat, jaký je pokyn pro šéfa technických služeb, jestli by měl s námi vstoupit v nové jednání,“ uvedl Bláha, podle nějž areál lázní potřebuje na údržbu více peněz.

„Roky uvolňujeme částky, které nestačí na jeho rozvoj, jaký by si zasloužil. Prostředky musí chodit opravdu z veřejné kasy, kam my jako všichni ostatní podnikatelé posíláme daně a poplatky od našich hostů,“ domnívá se ředitel. 

Marcela Kaniová