Ke druhé výhře beranů v řadě pomohl 27 úspěšnými zákroky a odsoudil Rytíře ke čtvrté porážce v řadě a celkově patnácté z posledních 19 zápasů.

Přitom Kašík už dvakrát v sezoně mohl přemýšlet nad vychytanou nulou, ale Litvínov (2:1) i Hradec Králové (2:1) mu ještě radost překazily. Dnes na něj už ale Paterovci účinnou zbraň nenašli a Zlínu lapil osmou výhru ročníku.

„Kromě dvou větších šancí soupeře to bylo bez problémů. Kluci hráli skvěle zezadu. Všichni, i útočníci, se vraceli naplno. Dokonce i Jarda Balaštík. Fungovalo to, jak mělo. Bylo to vybojované hlavně od kluků. Byla radost se na to dívat," děkoval spoluhráčům Kašík.

Ovšem pozor, tohle jsou pro Zlín bojující o elitní šestku a jistotu čtvrtfinále play off tři body z kategorie povinných. A také si pro ně dokráčeli poctivým, zodpovědným a soustředěným výkonem, kterým podložili pátou výhru z posledních šest zápasů na ledě soupeřů.

„Jen jsme byli dobře takticky připraveni a nachystáni na hru Kladna. Sbírali jsme všechny protečované puky, nepouštěli jsme do tlaku," hodnotil asistent hostů Juraj Jurík.

Zlín nastoupil se čtyřmi útoky bez zraněných Zámorského, Čecha a Horáka. Berani nejprve přežili úvodní tlak a sebedůvěrou a odhodláním je nabila první trefa ze 12. minuty, kdy nahození Valenty skončilo až v Cháberově šibenici. Zlínský zadák se radoval z gólu podruhé v sezoně. „Ten soupeře nalomil," všiml si Jurík.

Parádní zápas odehrál i vůdce Zlína Čajánek. Tomu byla připsána druhá trefa Zlína z 25. minuty a celkově pátá v sezoně, když přihrávku do brankoviště srazil Černošek za Cháberu. „Byl to trochu šťastný gól. Pak už jsme si zápas pohlídali. I díky výbornému Kašíkovi v bráně," usmál se Jurík.

Svou směnu Čajánek vyšperkoval i vysokou úspěšností na vhazování. Z 15 buly totiž vyhrál dvanáctkrát, což mu vyneslo úctyhodnou 80% úspěšnost!

Kladno až na pár závarů a střel působilo hodně bezradným dojmem. Bez kloudné myšlenky, momentu překvapení neměli na modrožlutý tým žádnou šanci. A když už se kotouč před Kašíka dostal, obránci kotouče uklízeli lépe než vaše manželka při sobotním úklidu. Až na jednu výjimku z 50. minuty, kdy Dragoun demonstroval kladenské zoufalství a orazítkoval ze dvou metrů obě tyče.

„Vzhledem k tomu, jak málo střílíme gólů, tak nám schází víc důrazu a chuti jít si třeba pro faul. Tyhle atributy zápas rozhodly. Proti Zlínu je strašně těžké přejít střední pásmo, tam jsme měli vytěžit z naší taktiky víc," dodal asistent trenéra Kladna Josef Zajíc.

Na otázku, co by v současné kladenské situaci udělal jako hráč, našel vtipnou odpověď. „Zmlátil bych kolegu Juru Juríka. Ba ne, on by mi ujel," usmál se jinak posmutnělý Josef Zajíc.

Tříbodový export bodů budou berani potvrzovat již v neděli od 15.30, kdy do Zlína zavítá Třinec. Zápas je věnován rodinám s dětmi.

Kladno – PSG Zlín 0:2

Branky a nahrávky: 12. Valenta (Melenovský, Řezníček), 25. Čajánek. Rozhodčí: Lacina, Hodek – Bádal, Lučan. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:1. Diváci: 2412. Třetiny: 0:1, 0:1, 0:0.

Kladno: Chábera – David Růžička, T. Kaberle, Černošek, Doudera, P. Hořava, Jankovič, Gutwald – Treille, Dragoun, Lukáč – Tenkrát, Zagrapan, Rudovský – Eberle, Patera, M. Hořava – Šilhavý, Havlíček, Kuchler. Trenéři: Čelanský, Neliba a Zajíc.

PSG Zlín: Kašík – Marušák, Kotvan, Tesařík, Urbanec, Řezníček, Valenta – Balaštík, Leška, O. Veselý – Okál, Čajánek, P. Sedláček – J. Ondráček, Holík, Köhler – Honejsek, Melenovský, Kubiš. Trenéři: Vlach, Jurík a Hrazdira.