Podle Vladimíra Kruliše, který má organizaci Zemanových vnitrostátních cest na starosti, prezident návštěvu kraje zahájí v úterý 4. října v 10:30 na krajském úřadě. Následovat bude návštěva Centra polymerních systémů zlínské univerzity.

Poté se Zeman přesune do Vizovic na návštěvu společnosti KOMA Modular, jež vyrábí speciální nízkoenergetické moduly a která zhotovila například český pavilon pro světovou výstavu Expo 2015 v Miláně. Po Vizovicích prezident navštíví Luhačovice.

Podle Kruliše bude Zeman tradičně nocovat v penzionu v Osvětimanech na Slovácku, který patří kancléři Vratislavu Mynářovi. Ve středu 5. října vyrazí do Zlína na návštěvu firmy Tescoma, která patří k předním evropským výrobcům kuchyňských potřeb a potřeb pro domácnost. Poté se přesune do skláren v Karolince. Den zakončí návštěvou Uherského Brodu.

Ve čtvrtek prezident vyrazí na prohlídku Experimentária ve Střední průmyslové škole Otrokovice a do multimediálního centra Filmový uzel ve Zlíně. Na zlínském náměstí Míru se pak sejde s občany. Po obědě návštěvu ukončí tiskovou konferencí.

Loni Zeman přijel do Zlínského kraje také v říjnu. Na podzim zavítal do regionu i v letech 2014 a 2013. Opozice jeho návštěvy spojuje s podporou Strany práv občanů (SPO), které je Zeman čestným předsedou. SPO je spolu s ČSSD a KSČM v krajské radě.

Lídrem strany do podzimních voleb je Kruliš, na kandidátce jsou i Zemanův poradce Martin Nejedlý a kancléř Mynář. Podle průzkumu, který si nechala zpracovat Česká televize, činí volební potenciál SPO tři procenta. Pro průnik do zastupitelstva je potřeba získat aspoň pět procent hlasů.

V roce 2013 se záhy po prezidentově návštěvě Zlínského kraje konaly volby do Sněmovny a předloni senátní a komunální volby. Letos začnou volby do zastupitelstev krajů a do Senátu den po Zemanově odjezdu. „Je to standardní náhoda. Z nás politiků na to ale nikdo nevěří. Jenom se mi zdá, že by bylo lepší pro kulturu v naší zemi, kdybychom řekli: Víte, já ty lidi podporuji, a proto sem jedu. Protože my to všichni víme," řekl lídr KDU-ČSL Jiří Čunek.

Podle Kruliše ale termín Zemanovy návštěvy není volbami ovlivněn. „A kdyby to byla součást naší kampaně, nejeli bychom do Uherského Brodu, odkud na čele kandidátky nikoho nemáme, ani do Zlína, kde je primátorem lídr kandidátky STAN pan Adámek. Navíc podzimní termín je praktický i v tom, že lze setkání s občany ještě udělat venku," reagoval Kruliš.