„Ulice je v havarijním stavu a provoz je na ní dost velký. Zajímalo by mě, kdy ji město hodlá opravit," zní příspěvek jednoho z posledních tazatelů na diskuzním fóru na webových stránkách města, který se podepsal jako Petr Kocián.

Ten se může společně s dalšími obyvateli a řidiči pomalu těšit. „V současné době máme k dispozici územní rozhodnutí, které v nejbližších dnech nabude právní moci. Následně bude potřeba vysoutěžit projekt, na jehož základě bude ulice Mostní rekonstruována. Poté bude nutné vyřídit stavební povolení," popsal následující postup radnice její mluvčí Zdeněk Dvořák. Rekonstrukce se podle Dvořáka bude muset rozdělit na etapy. „Bude velice komplikovanou stavbou a předběžný rozpočet je 80 milionů korun. Začít by se mělo už v příštím roce," přislíbil Dvořák.

Dodal ovšem, že město se hodlá postarat pouze o část ulice. Konkrétně chce nechat opravit Mostní ulici až od správní budovy univerzity směrem do Prštného. O zbývající část od ulice Březnická by se pak měl postarat investor obchodně-společenského centra Kaskáda.

„Výstavba Kaskády ovšem naše přípravy na rekonstrukci ulice Mostní neomezí," říká Dvořák.